Hlavní obsah

Nechci, aby další ženy zažily pocit beznaděje, proto pracuji pro Loono

Umíte sobě a svému partnerovi správně vyšetřit prsa a varlata? Poradíme vám.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pro neziskovku Loono pracuje už 150 mediků, snaží se nejen naučit veřejnost chovat se ke svému zdraví zodpovědněji, ale také chtějí změnit přístup lékařů k pacientům. Mluvili jsme se školitelkou Lucií, která se s necitlivým přístupem lékaře setkala při diagnostice rakoviny prsu. Vyléčila se a v budoucnu chce být empatickou lékařkou na onkologii.

Článek

Proškolili už více než 40 tisíc lidí na workshopech ve školách, firmách nebo festivalech. Díky školitelům Loono si do dnešního dne přes 40 lidí zjistilo vážné onemocnění včas a hlavně, když přišli na to, že s jejich tělem něco není v pořádku, nepanikařili.

Většina lidí totiž například při nálezu bulky v prsu znervózní, začne hledat rady na internetu a někdy se dokonce stydí jít na vyšetření ke svému lékaři. Přitom když postupujete správně a věnujete svému tělu pozornost pravidelně, je opravdu velká šance, že se vyléčíte.

S kamerou jsme navštívili jednu z předvánočních akcí neziskové společnosti Loono, mluvili jsme s absolventkou workshopu, která je přesným příkladem toho, že práce Loono má smysl. Po zjištění problému se zachovala dle doporučení a její léčba je tak úspěšná. A školitelka Lucie nám ukázala, jak správně vyšetřovat sebe a partnera.

Podívejte se na reportáž ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované