Hlavní obsah

Nejdražší hotelové pokoje světa. Můžete bydlet i na severním pólu, pokud máte dost peněz

Žebříček nejdražších hotelových pokojů na světě.Video: Karolína Štuková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zkušené cestovatele asi nepřekvapí, že ubytování spojené se zážitkem odpovídá také vyšší ceně. Kolik stojí noc v apartmánu pod hladinou vody? A kolik cestovatel zaplatí za noc v iglú na severním pólu?

Článek

Internetový server Boss Hunting zveřejnil žebříček pěti nejdražších hotelových pokojů na světě.

5) The Muraka Suite, Maledivy

Přestože jsou Maledivy považovány za jednu z nejatraktivnějších turistických destinací a nemusí se tak obávat o bohaté návštěvníky, tamní obyvatelé stále pracují na nových projektech.

Turisté na Maledivách mají k dispozici ubytování ve dvoupodlažní luxusní vile. Horní podlaží o rozloze 700 čtverečních metrů se nalézá nad hladinou, spodní podlaží přístupné po točitých schodech o rozloze 100 metrů čtverečních pak nabízí unikátní pobyt pod mořskou hladinou. Náklady na neobvyklou stavbu se vyšplhaly na patnáct milionů dolarů. Pořizovacím nákladům odpovídá i cena, noc strávená pět metrů pod hladinou moře vyjde na 1 160 712 Kč.

Cena za noc: 1 160 712 Kč / noc

4) Mark Penthouse Suite, New York City

Ateliérový apartmán s výhledem na Central Park: pět ložnic, šest koupelen, dva bary a obývák velký jako společenský sál. Pobyt v Mark Penthouse Suite zahrnuje také služby michelinské šéfkuchařky Jean-Georges Vongerichtenové, servis se soukromým řidičem a dvouhodinovou plavbu na soukromé plachetnici The Mark. Na noc zákazník zaplatí 1,75 milionu Kč.

Cena za noc: 1 757 189 Kč / noc

3) The Royal Penthouse Suite, Ženeva

The Royal Penthouse Suite se rozkládá na celém osmém patře luxusního hotelu Wilson v Ženevě. Rezidence s 12 ložnicemi má v obývacím pokoji kulečník, klavír nebo sbírku vzácných knih. V ceně je například nonstop servis osobního kuchaře, soukromá posilovna nebo osobní výtah. Za jednu noc si hotel účtuje 1 870 036 Kč.

Cena za noc: 1 870 036 Kč / noc

2) The Empathy Suite, Las Vegas

Autorem hotelového apartmánu o rozloze 900 metrů čtverečních je Damien Hirst, uznávaný britský umělec. Součástí The Empathy Suite jsou dvě velké ložnice, dvě koupelny i několik salonků s kapacitou cca 50 osob. Dále masážní místnost, posilovna, relaxační místnost a také terasa s konzolovým bazénkem, ze kterého je výhled na novější centrum města, tzv. Strip. A kolik za takové vybavení zákazník zaplatí? Za noc hotel stanovil cenu na 2,25 milionu korun. V ceně je ale zařízen například exkluzivní přístup do všech nočních klubů a barů, 10 tisíc dolarů v kreditech do kasina nebo nonstop servis osobního sluhy.

Cena za noc: 2 256 940 Kč / noc

1) Iglú na severním pólu, polární kruh

Nejdražší ubytování na světě v nejsevernějším hotelu na světě. Jen jedna noc na severním pólu ve vyhřívaném skleněném iglú stojí neuvěřitelných 150 tisíc australských dolarů. V přepočtu bezmála 2,5 milionu korun. Cena také zahrnuje prohlídku města, kde mohou cestovatelé potkat domorodé obyvatele Severu.

Cena za noc: 2 418 150 Kč / noc

Reklama

Související témata:

Doporučované