Hlavní obsah

Nejlépe se mezi politiky chovají starostové i Pirát, co těžil kryptoměny za peníze daňových poplatníků

Den očima Markéty Bidrmanové.Video: Markéta Bidrmanová

 

Reklama

Události ze čtvrtka 24. května vybírala Markéta Bidrmanová.

Článek

Nejlepší politickou kulturu mají podle názoru Čechů představitelé obcí. Myslí si to 57 procent lidí. Na opačném konci jsou poslanci. Ti mají bídnou politickou kulturu podle tří ze čtyř dotázaných lidí. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění. Mezi politickými stranami je nejhůř vnímaná TOP 09, nejlépe naopak Piráti. A někdy na to hřeší...

Pirát Tomáš Vymazal těžil kryptoměnu v poslaneckém bytě. Vyčerpal tolik energie, že si toho všimli ve Sněmovně. Pro Aktuálně.cz se hájil tím, že mu byla zima. A tak si počítačem topil. Promrhal zhruba tři tisícovky korun ze státního, sám vydělal pár stovek. Ty teď věnuje na charitu. A hrrr do dalšího boje s plýtváním a korupcí.

Miroslav Kalousek z TOP 09 prosadil mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny k Novičoku. O látce, kterou byl otráven ruský agent Sergej Skripal, měla Sněmovna jednat na nynější řádné schůzi. Tomu ale zabránili poslanci KSČM spolu s hnutím ANO a SPD. Těšme se na jedovatou diskusi. Snad se poslanci moc nezakecají, aby zas někdo nevyžvanil nějaké bezpečnostní tajemství!

Očekávaná návštěva francouzského prezidenta Emmanuela Macrona se patrně neuskuteční. Tentokrát nedostal košem Miloš Zeman, ale premiér v demisi Andrej Babiš. Jak upozornil server Forum24, v únoru se Babiš na svém Facebooku chlubil, jak s Macronem v Bruselu mluvili celých 20 minut „na čtyři oči“. Podle zdrojů z francouzské diplomacie to ale nebyla žádná selanka. Macron prý na Babiše křičel: Proč by měl teď jezdit do Česka, když má prezidenta, jenž trvale poškozuje spojenecké vazby, a premiéra v demisi, který čelí trestnímu stíhání kvůli ukradeným dotacím. Má pravdu ten chlapec!

Jsou lidé, co nervozitu rádi rozpouští v alkoholu. Třeba před zkouškou. Dojela na to žena na Uherskohradišťsku. Ta totiž pila před závěrečnou zkouškou v autoškole. Naměřili jí 2,29 promile alkoholu. Ženě hrozí až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Reklama

Doporučované