Hlavní obsah

Nejlepší ženy českého byznysu. Manažerka roku velí mužskému světu

Co radí byznysmenům manažerka roku Karolína Topolová?Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V anketě Top ženy Česka uspěly nejvíc Karolína Topolová, Eva Zažímalová a Radka Prokopová.

Článek

Nejlepší manažerkou roku v Česku je šéfka autobazarů AAA Auto Karolína Topolová, z veřejné sféry porotce nejvíc zaujala Eva Zažímalová z Akademie věd a v kategorii Podnikatelka roku zvítězila Radka Prokopová z Alcaplastu.

Výsledky ankety Top ženy Česka její pořadatel, vydavatelství Economia, vyhlásil v pondělí večer.

Topolová se před osmi lety jako první žena v Evropě stala generální ředitelkou velké automotive společnosti, největšího středoevropského prodejce ojetých automobilů AAA Auto, dnes Aures Holdings. Uspěla tedy ve světě, který byl donedávna považován za výhradně mužskou záležitost.

Pusťte si rozhovor s manažerkou roku:

Rozhovor v magazínu Ženský byznys s Karolínou Topolovou, šéfkou AAA Auto.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Dnes vede téměř 3 000 zaměstnanců na 57 pobočkách ve čtyřech zemích, kde se loni prodalo zhruba 86 tisíc aut. „Ocenění odborné poroty je pro mě ctí a vnímám to jako uznání dosavadní práce… Dávno nejsme jen obchodník s ojetými automobily. Naším cílem je komplexní řešení mobility pro naše zákazníky,“ uvedla Topolová.

Top ženy českého byznysu na Seznamu

Seznam Zprávy vám přinesly rozhovory se všemi nejúspěšnějšími ženami v českém byznysu:

MANAŽERKA ROKU

PODNIKATELKA ROKU

Podnikatelkou roku je Radka Prokopová, která sbírá ocenění i v dalších anketách. Loni se například stala spolu se svým manželem nejlepší podnikatelkou Česka v soutěži EY Podnikatel roku. Česko reprezentovala i na mistrovství světa podnikatelů v Monte Carlu.

Pusťte si rozhovor s podnikatelkou roku:

Rozhovor s Radkou Prokopovou z magazínu Byznys.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

Jejich příběh je ideální ukázkou amerického snu v Česku. Firma Alcaplast totiž začínala v garáži. Dnes je lídrem trhu se sanitární technikou a působí v 70 zemích světa.

Alcaplast má obrat zhruba 1,6 miliardy korun. Prokopová minulý rok ale v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedla, že i tato firma cítí, jak ekonomika začíná zpomalovat a objednávky jsou menší. Jedním z důvodů je nedostatek lidí ve stavebnictví a fakt, že se v Česku staví méně než v minulých letech.

„Řekla bych, že cítím, že v květnu nebo červnu (2019 – pozn. red.) se to tu jakoby zastavilo. Možná je to tím, že firmy se poučily z té předchozí krize, možná víc řídí své zásoby nebo prostě jen když vidí, že zakázek je méně, tak neplní bezhlavě sklad, ale přemýšlí o tom,” řekla Seznam Zprávám v loňském vydání magazínu Byznys Prokopová.

Reklama

Doporučované