Hlavní obsah

Nejstarší syn Boba Marleyho Ziggy pro Seznam: Ve všem je třeba najít rovnováhu

Ziggy Marley v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jamajský muzikant Ziggy Marley vystoupil poprvé v Praze. Po loňské premiéře na Colours of Ostrava konečně navštívil i českou metropoli. Hlavními tématy byla jeho životní filozofie, výchova další generace a pohled na střední a východní Evropu.

Článek

„Loňské vystoupení na festivalu Colours of Ostrava bylo první, které jsem kdy odehrál v Česku. Hlavně jsem si užíval pozorovat lidi. Když cestuju, tak si nejvíce užívám sledování chování ostatních a obecně naší společnosti. Bylo to fajn a jsem moc rád zpátky,“ zmiňuje na úvod Ziggy Marley, který zároveň plánuje navštěvovat střední a východní Evropu častěji. „Rád bych se brzy vrátil… A obecně bych rád více procestoval východní Evropu a místa, kde jsem ještě nikdy nebyl,“ říká.

Obratem dodává: „Přestože mluvíme jiným jazykem, je zde pořád několik pojmů, se kterými se mohou ztotožnit všichni. Typově rebelie, revoluce, láska, mír a jednota. To jsou jedny z nejdůležitějších zásad poselství naší hudby. Potřebujeme, aby se k nám východní Evropa přidala v našem snažení zlepšit tento svět. Musím sem jezdit častěji a důrazněji tyto myšlenky šířit, abychom dosáhli našich cílů. Jde o větší jednotu, méně rozdělování a žádné války. Potřebujeme každého.“

Ziggy se svěřil i s tím, jak přistupuje k výchově svých dětí. „Děti si najdou svou cestu. Nemůžeme od nich ale očekávat, že budou jako my. Dnes je nová doba. Nějak pochopí, jak použít své zkušenosti jako nástroj k posunu kupředu. Mé děti zažívají něco jiného než já, ale tohle je jejich svět. Když mé děti vyrostou, technologie bude úplně někde jinde. Musíme ale zachovat určité hodnoty. Musí mít blízko k přírodě. Nesmíme dovolit, aby je technologie zcela stáhla do virtuálního světa. Ve všem je třeba najít rovnováhu.“

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované