Hlavní obsah

Německý soud poslal migranta do vězení za vraždu expřítelkyně

Video: Eliška Kolomazníková, AP, Reuters

 

Reklama

Německý soud rozhodl o 8,5letém trestu pro mladého migranta za vraždu jeho patnáctileté expřítelkyně.

Článek

Migrant Abdul D., původem zřejmě z Afghánistánu, byl v pondělí odsouzen za vraždu své patnáctileté expřítelkyně na 8,5 roku vězení. Abdul ji pobodal před obchodem v prosinci ve městě Kandel na jihozápadě Německa pár týdnů poté, co se s ním po několikaměsíčním vztahu rozešla. Prokurátoři věří, že Abdul jednal v afektu žárlivosti a chtěl se pomstít.

Oba se seznámili ve škole ve městě Kandel. Abdul v té době žil ve dvě hodiny vzdáleném městě Neustadt. Po rozchodu podala dívka na Abdula trestní oznámení za urážku a vyhrožování.

V době vraždy mělo být Abdulovi dle jeho slov 15 let. Lékařští experti však na žádost prokurátorů zjistili, že jeho věk se pohybuje mezi 17 až 20 lety. Mladí migranti, kteří hledají azyl, mají více výhod a dostává se jim větší péče, proto se často stává, že utečenci udají nižší věk, aby se jim dostalo lepších podmínek.  Abdul do Německa přijel v dubnu 2016, jeho žádost o azyl byla však v únoru 2017 zamítnuta.

Rozhodnutí okresního soudu ve městě Landau uznal právní zástupce Abdula za správné a sdělil novinářům, že jeho klient toto rozhodnutí plně akceptoval. Prokurátoři obžalovanému navrhovali maximální trest 10 let.

Německo se tak ponořilo do debat ohledně násilí páchaném migranty a vyvolalo vlnu ultrapravicových demonstrací, které zesílily ještě více po útoku dvou Syřanů na 35letého muže ve městě Chemnitz. Pro svou antiimigrační a antiislámskou kampaň demonstrací nejvíce využila krajně pravicová strana Alternativa pro Německo (AfD), které nadále roste podpora.

Reklama

Související témata:

Doporučované