Hlavní obsah

Nemocnice Kyjov získala 14 absolventů lékařských fakult

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice Kyjov v letošním roce získala 14 absolventů lékařských fakult v Brně, Olomouci a Ostravě. Pomůže to řešit nedostatek lékařů. Většina už nastoupila, zbytek by měl nastoupit o prázdninách.

Článek

Podle ředitele nemocnice Lubomíra Wenzla se možná v příchodu absolventů odrazilo to, že zástupci nemocnic jezdili oslovovat studenty přímo na vysoké školy.

Nemocnice se stejně jako další zařízení v zemi potýká s nedostatkem personálu, ať už jsou to lékaři, nebo zdravotní sestry. „Žádné oddělení ale nemáme zavřené. A letos se nám podařilo, že nastupuje 14 absolventů. Budou například na chirurgii, ortopedii nebo ARO,“ řekl Wenzl.

Podle něj přišli studenti, kteří nemají vazbu na region. Studovali například v Brně nebo Olomouci, ale také v Ostravě. „Je to v oborech, kde hrozí, že tam například lékaři odejdou časem do důchodu. Když přijmeme tyto mladé lékaře, někde už ani nebudeme mít nedostatek,“ dodal Wenzl.

Podle něj se osvědčilo, že zástupci nemocnice jezdili po fakultách s workshopem. „Začali jsme v podzimních měsících roku 2018 a v rámci workshopu jsme říkali studentům, proč by měli začít kariéru zrovna u nás. Máme akreditované obory, dostanou se u nás k atestacím. Nabízíme ubytování zaměstnancům zdarma s tím, že se platí jen energie,“ uvedl Wenzl.

Nemocnice Kyjov má roční obrat kolem miliardy korun. Pracuje v ní asi 1000 zaměstnanců. Je jednou z devíti nemocnic zřizovaných krajem. Další jsou ve Znojmě, Vyškově, Břeclavi, Hodoníně, Ivančicích, Tišnově, Letovicích a Hustopečích.

Reklama

Doporučované