Hlavní obsah

Nemocnice v Uherském Hradišti má nové parkoviště se 70 místy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Uherskohradišťská nemocnice spustila provoz nového parkoviště s kapacitou sedm desítek míst. Pacientům a návštěvníkům nemocničního areálu usnadní parkování blízko zdravotnických oddělení.

Článek

Po otevření nového parkoviště je v nemocnici k dispozici více než 400 parkovacích míst. Pacienti tak mohou zaparkovat poblíž zdravotnických oddělení soustředěných v centrálních objektech chirurgických a interních oborů.

„Díky nové parkovací ploše budou mít pacienti snazší přístup také na oddělení rehabilitace a na diagnostická pracoviště nukleární medicíny a magnetické rezonance,“ uvedl mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant. Nemocnice vybudovala parkoviště za dva měsíce, do jeho výstavby investovala téměř šest milionů korun.

„Do nemocničního areálu v běžném provozu denně přijíždí více než tisíc osobních automobilů. Snažíme se našim pacientům usnadnit přístup do ambulancí a na lůžková oddělení, kam směřují se svými zdravotními problémy. Volný prostor po demolici budovy bývalé ortopedie před centrálním objektem jsme jako provizorní parkovací plochu využívali už od loňského roku. Už v té době jsme ale měli v plánu vybudovat na tomto místě plnohodnotné parkoviště, což se nyní podařilo,“ uvedl ředitel nemocnice Petr Sládek.

Nové parkoviště nabízí 72 standardních parkovacích stání a čtyři stání pro imobilní. „Je navrženo tak, že v plné míře zachovává stávající systém organizace dopravy v nemocničním areálu. Parkovací stání jsou ze vsakovací dlažby, parkovištní komunikace jsou z asfaltobetonu, chodník ze zámkové dlažby. Součástí parkoviště je také veřejné osvětlení a sadové úpravy, vysadili jsme třináct okrasných třešní,“ uvedl vedoucí útvaru řízení projektů a investic nemocnice Pavel Lečbych.

Reklama

Doporučované