Hlavní obsah

Navrhuje psí motýlky, které pomáhají opuštěným zvířatům. „Chci lidi inspirovat k jejich adopci,“ říká

Katarína Králová vymyslela psí motýlky, které pomáhají.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Katarína Králová je autorkou psích motýlků, které pomáhají. Třicet procent z prodeje putuje právě na opuštěné psy. Z motýlku se stal symbol podpory. Zkrátka pes, který nosí motýlek, pomáhá.

Článek

„Do jejich výroby jsou zapojené chráněné dílny a maminky na mateřských, protože už bych to nestíhala dělat sama. A co se týká peněz, tak už jsem vybrala okolo 800 tisíc korun,” říká Katarína Králová. Peníze se přerozdělily útulkům a organizacím, jež pomáhají zvířatům v nouzi v Čechách a na Slovensku, ale i v Rakousku, na Ukrajině nebo třeba v Rumunsku.

Nápad začít vyrábět motýlky vznikl asi před pěti lety, kdy Katka viděla na ulici psa s připnutým motýlkem. Dnes už jsou tyto psí doplňky rozšířenější. „Stává se mi celkem často, že potkám pejska s mým motýlkem. Potom utíkám za tím majitelem a raduju se, že mají můj motýlek - a oni se na mě tak divně dívají a potom jim to cvakne.”

Nedávno vznikla také kuchařka pro psy Neštěkej a jez. Také částka z ní putuje na psy v nouzi. Katarína Králová na internetových stránkách píše i blog. I on je orientovaný na pomoc pejskům, jak pomoct útulkům s venčením, focením nebo inzercí.

Reklama

Související témata:
Motýlek

Doporučované