Hlavní obsah

Newyorská Metropolitní opera a moskevské Velké divadlo budou poprvé v historii koprodukovat tři představení

Dva velké světové operní domy se spojí kvůli spolupráci na třech představeních.Video: Klára Galová

 

Reklama

Ruské Velké divadlo a americká Metropolitní opera spolu nastudují opery Aida, Salome a Lohengrin. Hrát se budou v New Yorku a v Moskvě v letech 2019 až 2022.

Článek

Dva největší operní soubory, Metropolitní opera v New Yorku a Velké divadlo v Moskvě, budou v následujících letech spolupracovat na třech představeních. Oznámilo to v pondělí vedení moskevské scény.

Oba soubory spolu nastudují Verdiho Aidu, Straussovu Salome a Wagnerova Lohengrina. Ve všech se představí světoznámá sopranistka Anna Netrebková. Další obsazení zatím není známo.

„Společné tvůrčí projekty s Met byly naším dávným snem,” komentoval společné nastudování slavných oper generální ředitel Velkého divadla Vladimir Urin. „Technická základna Velkého divadla prošla nedávno obnovou, v divadle pracují skuteční profesionálové a jeho dílny jsou z nejlepších na světě,” doplnil generální manažer Metropolitní opery Peter Gelb.

Společně se na scéně oba soubory objeví v letech 2019 až 2022, a to jak v New Yorku, tak v Moskvě.

V takovém rozsahu doposud v historii spolu divadla nespolupracovala. Tým Velkého divadla na prknech Metropolitní opery nicméně hostuje od roku 1959, avšak pro Metropolitní operu budou vystoupení v moskevském divadle premiérou.

Reklama

Související témata:

Doporučované