Hlavní obsah

Nigel Farage odchází z UKIP. Zakladatel strany nesouhlasí, kam míří

Foto: Shutterstock.com

Spoluzakladatel strany Nigel Farage.

Reklama

Bývalý předseda a jeden ze zakládajících členů Strany nezávislosti Spojeného království Nigel Farage podle serveru Sky News v úterý oznámil, že ze strany odchází. Je prý nespokojený s tím, kam politika strany v posledních měsících směřovala.

Článek

„S těžkým srdcem a po všech těch letech oddanosti straně musím konstatovat, že Stranu nezávislosti opouštím,” řekl v rozhovoru pro deník Daily Telegraph. „V britské politice je mnoho místa pro strany podporující Brexit, ale UKIP toto místo nezaplní,” dodal.

Farage zároveň vyzval stávajícího předsedu strany Gerarda Battena, aby též odstoupil. Požádal ho o to, protože Farage nesouhlasil s tím, že Batten na místo svého rádce jmenoval politického aktivistu Tommyho Robinsona.

Nigel Farage podle Sky News tvrdí, že strana byla v minulosti úspěšná, jelikož vedla politiku, která neuznávala extremisty.

54letý spoluzakladatel této pravicové strany byl v jejím čele mezi lety 2006–2009 a 2010–2016. Od té doby, co z vedení sestoupil, stranu kritizuje s tím, že je podle něj neorganizovaná a špatně řízená.

Reklama

Doporučované