Hlavní obsah

Nová konkurence Amazonu. Walmart rozšiřuje svou online nabídku

Foto: Profimedia.cz

Náhled na mobilní aplikaci Walmart.

Reklama

Zpráva, kterou nerad uslyší nejbohatší muž planety Jeff Bezos, zakladatel e-shopu Amazon. Maloobchodní řetězec Walmart nabízí zboží od více než milionu různých výrobců a chce jít ještě dál.

Článek

Podle informací, se kterými přišel server USA Today, americký řetězec Walmart uzavřel spolupráci se společností Shopify, která se zaměřuje na e-commerce. Ve snaze udržet nárůst tržeb a prodejů v pandemickém období plánuje americký nákupní gigant rozšířit výběr zboží. Do konce roku to má být podle zahraničních médií až 1 200 nových prodejců.

Ti díky uzavření dohody dostanou možnost dostat se na nový prodejní kanál, naopak Walmart má příležitost rozšířit nabídku tamních menších a středních podniků.

Jak píše USA Today, Walmart už nyní nabízí zboží od více než milionu různých výrobců. „Jsme nadšeni, že můžeme zákazníkům nabídnout rozšířený sortiment a zároveň poskytujeme malým podnikům přístup k rozšíření provozu i na našem e-shopu,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Společnost Shopify, která je od roku 2015 veřejně obchodovatelná na newyorské burze, umožňuje komukoli zřídit obchod a nabízet své produkty k prodeji online. Spolupráce s Walmartem tak pomůže malým podnikatelům s růstem prodejů. A podle některých odborníků by právě tato dohoda mohla vynést společnost Walmart do postavení reálného konkurenta Amazonu, největšího internetového obchodníka.

Walmart, který je v současnosti největším maloobchodníkem na světě, zaznamenal v posledních několika měsících prudký nárůst online nákupů. Podle dostupných dat Američané v prvním čtvrtletí letošního roku na stránkách firmy utratili 160,3 miliardy dolarů. To je oproti stejnému období loňského roku nárůst o 13,7 procenta. Tento meziroční skok způsobily zejména panické nákupy, kterými se obyvatelé zásobovali ze strachu z pandemie.

Podle výzkumné firmy Digital Commerce 360 tendence nárůstu online nákupů pokračovala také v průběhu dubna a května. Podobné výsledky se proto dají očekávat i za druhé čtvrtletí.

Reklama

Související témata:

Doporučované