Hlavní obsah

Nové centrum pro Špotákovou a Krpálka. Premiér slíbil podporu, říká šéf olympioniků

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Předseda olympijského výboru: Centrum v Nymburku vyjde na 1,5 miliardy korun.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Nymburk sloužil jako středisko vrcholových sportovců už před rokem 1989. Teď se má jeho lesk vrátit.

Článek

Velké sportovní centrum pro olympijské reprezentanty v Nymburku, jehož plány mají sportovní funkcionáři v hlavách i na papíře už od roku 2010, dostalo podporu premiéra.

„Pan premiér nám řekl, že by byl rád, kdyby do konce roku vláda přijala materiál, který schválí podporu olympijského centra, " řekl v rozhovoru pro Seznam předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Obří modernizace nymburského komplexu, který sportovcům sloužil už před rokem 1989, by měla stát jeden a půl miliardy korun.

Nový Nymburk

Podle Jiřího Kejvala se počítá s tím, že nynější objekty v Nymburku budou postupně nahrazovat nové budovy, ale provoz ve středisku by se neměl zastavit. Už teď jsou v Nymburku krytá i venkovní sportoviště pro téměř 20 druhů sportů, kongresový sál i velký hotel. Jenže všechno zastarává a chátrá.

Jiří Kejval chce v říjnu znovu obhájit post předsedy Českého olympijského výboru a věří, že nové centrum může přispět k tomu, aby se pro olympijské naděje zlepšila pozice kolektivních sportů.

Takto má vypadat nové sportovní centrum v Nymburce

Kejval je totiž přesvědčen, že velké úspěchy dnes potřebují velkou podporu a zázemí.

„Emil Zátopek byl tréninkový maniak. Přesto ten čas, co zaběhl, by dnes nestačil ani na olympijskou kvalifikaci, neměl by ani medaili na mistrovství republiky. To není proto, že málo trénoval, ale proto, že ty vědecké podpůrné týmy, co dnešní sportovci mají, on neměl. Musíme držet krok se světem," říká šéf olympijského hnutí.

V Nymburku se už teď připravují fotbalisté, volejbalisté, basketbalisté či nohejbalisté. Využívají ho ale i atleti - jako třeba Barbora Špotáková či Zuzana Hejnová a Pavel Maslák.

Reklama

Doporučované