Hlavní obsah

Večer dorazí prudké bouřky. Meteorologové speciálně varují vybrané oblasti Čech

Večer dorazí prudké bouřky.Video: Windy.com

 

Reklama

Jihozápad Čech dnes a v pátek zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm a kroupami.

Článek

V pátek se budou bouřky tvořit také na Vysočině a může při nich ojediněle napršet kolem 50 milimetrů srážek. V pátek se nevyhnou ani dalším oblastem Česka, ale srážkové úhrny při nich budou o něco nižší, kolem 30 milimetrů. Menší a střední toky na celém území ČR se mohou při dešti ale rychle rozvodnit, informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Video zachycuje dešťovou tsunami v Březiněvsi u Prahy:

Přívalový déšť v Březiněvsi.Video: Jan Šimek, Seznam Zprávy

„Vzhledem k očekávaným přívalovým srážkám mohou poměrně rychle reagovat hladiny toků, a to zejména v oblastech s výraznějším nasycením,“ uvedli meteorologové.

Pohyb dešťových srážek do konce víkendu. Video: Windy.com

V jihozápadní části Čech se bouřky podle nich začnou místy tvořit dnes odpoledne, večer pak zeslábnou. V pátek se do jihozápadní poloviny Čech vrátí, ale s větší intenzitou a zasáhnou i Vysočinu. S bouřkami by lidé měli počítat i v dalších regionech. V noci na sobotu budou bouřky slábnout.

Podle množství srážek by se hladiny malých a středních toků mohly podle meteorologů rozvodnit v pátek večer a v noci na sobotu. Současně nevyloučili, že řeky v povodí Berunky, které odvodňují Brdy, by mohly někde dosáhnout stupně povodňové aktivity.

Reklama

Doporučované