Hlavní obsah

Nové video s Vladimírem Růžičkou. „Já a peníze do kapsy? Vy jste zešílel, ne!"

Redakce Seznam Zprávy získala novou nahrávku, na níž někdejší trenér národního hokejového týmu Vladimír Růžička jedná o penězích pro svůj tehdejší klub Slavii Praha s otcem jednoho z juniorských hráčů.

Reklama

Článek

Podnikatel Miroslav Palačšák, klíčová postava v trestní kauze hokejové ikony Vladimíra Růžičky, svůj boj proti bývalému trenérovi národního týmu a Slavie Praha neskončil.

Muž, jenž Růžičku nahrál skrytou kamerou při jednáních o penězích, která dostala trenéra před soud, zveřejnil další, novou nahrávku. Seznam ji má k dispozici (zveřejňujeme ji celou, bez zásahu redakce - článek pokračuje pod videem).

Nová nahrávka Vladimíra Růžičky pořízená podnikatelem Palaščákem:

30 případů trenéra Růžičky aneb Hovory z Edenu

Růžička, dnes trenér extraligového Chomutova, byl odsouzen za zpronevěru Palaščákových peněz. Podnikatel mu je dal, aby zajistil svému synovi šanci prosadit se ve vrcholovém hokeji. Růžička peníze přijal, ale místo, aby je odevzdal do klubové pokladny, skončily na účtu jeho manželky. Odtud je Palaščákovi později vrátil - řečeno rozsudkem soudu dopustil se tak defraudace.

Pokutu 400 tisíc korun - takový trest mu soud uložil - už Vladimír Růžička zaplatil.

Palaščák ale pokračuje v tažení proti Růžičkovi dál. Nyní tedy přidal další díl. Jde o video, které autor pojmenoval „29. případ trenéra Růžičky aneb Hovory z Edenu". Tento snímek předal v době procesu i soudu, soudce se ale odmítl videem zabývat s tím, že do případu zpronevěry nepřináší nic nového.

Pro pochopení toho, co se v příběhu stalo, je dobré si ho ale pustit.

Miroslav Palaščák ho natočil skrytou kamerou v restauraci hokejového stadionu v Edenu. Jde o zhruba pětiminutový záznam, z něhož stojí za pozornost dvě věci: Způsob, jakým Vladimír Růžička důrazně odmítá, že by si peníze chtěl nechat, a pak to, co svědčí o jeho postavení v tuzemském hokeji. Že totiž „umí" zařídit, aby si Palaščákův syn zahrál v jiných klubech než ve Slavii.

Podívejte se na kauzu Vladimíra Růžičky ve Večerních zprávách na Seznamu.

Reklama

Doporučované