Hlavní obsah

Nový animák Sherlock Gnomes. Láká na Deppa nebo Eltona Johna

Do kin míří nový americký animák Sherlock Gnomes.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Do českých kin míří animovaná rodinná komedie Sherlock Gnomes. Film produkovaný Eltonem Johnem vznikal šest let a láká na opravdu zvučná jména.

Článek

Johnny Depp, Emily Blunt a James McAvoy. Tři hvězdy, které propůjčily své hlasy volnému pokračování úspěšné animované shakespearovské klasice z roku 2011 Gnomeo a Julie. Tentokrát se pár přestěhuje do pusté zahrady v Londýně. Brzy se dozvědí, že po celém městě záhadně mizí skřítci. Když se gnomové začnou ztrácet i v jejich zahradě, rozhodnou se povolat toho nejpovolanějšího - Sherlocka Gnomese, aby vše vyšetřil. Tajemství přinese trpaslíkům dobrodružství, při kterém prozkoumají neobjevenou část města a zažijí také spoustu legrace.

Film se vyráběl téměř šest let. Herci animované postavičky nahrávali odděleně - s ostatními kolegy se při nahrávání nikdy nepotkali. „Přála bych si to, ale ne, je to hrozně osamělá práce nahrávat hlas animované postavě,“ říká Emily Blunt.

Tvorba filmu ale podle hlavních protagonistů nebyla jen samota v nahrávacím studiu. Prý měli možnost zavzpomínat si na dětství a na animáky, které jako malí sledovali.

„Miloval jsem od United Artists animovanou verzi Pána prstenů, ale pak ji v polovině přestali vysílat,“ říká James McAvoy.

Sherlock Gnomes - v češtině Sherlock Koumes - je produkován Eltonem Johnem, který se samozřejmě podílel i na hudbě k filmu. A podle prvních kritik to bude stát za to - ostatně, posuďte sami - do českých kin se rodinná dobrodružná komedie vydává 29. března.

Jak se animák povedl, se podívejte v úvodu článku.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované