Hlavní obsah

Nový ředitel Slováckého divadla má pro letošek dvě předplatná

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pro letošní sezonu Slováckého divadla má jeho nový ředitel Jaroslav Bartoš zakoupena dvě předplatná.

Článek

Dvaačtyřicetiletý manažer se funkce po odcházejícím Michalu Zetelovi ujme v úterý, kdy se seznámí se zaměstnanci uherskohradišťské scény. „Slovácké divadlo je pojem,“ řekl dnes Bartoš, který ve výběrovém řízení na pozici ředitele předčil šest dalších uchazečů.

„Osobně cítím občanskou povinnost něco pro město udělat, něco udělat pro okolí. A řekl bych, že ředitel Slováckého divadla je dobrý způsob, jak toho dosáhnout,“ uvedl Bartoš, který z Uherského Hradiště pochází. „Divadlo je pro mě srdeční záležitostí. Není mi lhostejné dívat se na to, že by Slovácké divadlo mohlo někdy skončit. To byla ta největší motivace,“ řekl nový ředitel.

Ve funkci chce udržet divadlo, které každoročně eviduje okolo 8000 předplatitelů, diváckou základnu a zároveň vychovat novou generaci diváků. „Moje plány se Slováckým divadlem jsou, aby se dostalo k lepší soběstačnosti a aby fungovalo minimálně tak dobře, jako fungovalo doposud,“ řekl Bartoš.

Jakým způsobem toho chce dosáhnout, novinářům neprozradil. „Nerad bych pouštěl informace interní do médií, aniž by o tom věděli zaměstnanci. Já bych se chtěl nejdříve seznámit se situací, jaká v divadle je,“ uvedl Bartoš.

V minulosti působil v manažerské pozici v různých evropských zemích, zmínil Slovensko, Polsko a Švédsko. „Myslím si, že to jsou dostatečné kvality na to, abych mohl vést divadlo. Myslím si, že je to hlavně o řízení týmu a dosáhnutí nějakých cílů, jak ekonomických, tak uměleckých,“ doplnil absolvent Vysokého učení technického v Brně. Z her, které Slovácké divadlo v minulých letech uvedlo, se mu mimo jiné líbila představení Měsíc nad řekou nebo V žabím pyžamu.

Záměr opustit funkci ředitele divadla oznámil Zetel loni na podzim. Uvedl, že jde o jeho vlastní rozhodnutí. Nyní se chce věnovat především práci na brněnské Janáčkově akademii múzických umění (JAMU). „JAMU je moje nejstarší zaměstnání a cítím, že se potřebujeme,“ řekl Zetel. Jako režisér by měl navíc hostovat v Horáckém divadle v Jihlavě nebo ve Slezském divadle v Opavě. Pro příští rok plánuje, že obnoví režisérskou spolupráci také se Slováckým divadlem.

Reklama

Doporučované