Hlavní obsah

Novým ředitelem Centra sociálních služeb Praha bude Martin Šimáček

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Novým ředitelem Centra sociálních služeb Praha (CSSP) bude Martin Šimáček, bývalý šéf vládní agentury pro sociální začleňování.

Článek

Ve funkci bude od 1. července do 30. června 2023. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí schválili pražští radní. Předchozí ředitel CSSP Tomáš Ján rezignoval loni v listopadu po auditu, který odhalil pochybení ve fungování zařízení. CSSP je městkou organizací a na starosti má sociální služby.

Šimáček nyní působí jako ředitel Institutu pro sociální inkluzi. Uspěl ve výběrovém řízení, které vyhlásil magistrát. Institut řídí od konce roku 2015. Zároveň od loňského března působí jako poradce předsedy magistrátního výboru pro bydlení a angažuje se rovněž v reformě psychiatrické péče nebo projektu Naděje pro děti úplňku.

Audit CSSP zadalo vedení hlavního města loni a týkal se hospodaření sociálních zařízení, které Praha zřizuje, v roce 2017 a 2018. Mezi pochybení, která audit odhalil, patřilo čerpání peněz na vyšší počet zaměstnanců, než zařízení reálně zaměstnávalo, a to v řádech milionů korun ročně. Dále se ukázalo zneužívání pracovních aut a porušování předpisů o vypisování veřejných zakázek.

CSSP bylo založeno v roce 1998 jako příspěvková organizace. Poskytuje sociální terénní i pobytové služby. Zaměřuje se rovněž na vzdělávání.

Reklama

Doporučované