Hlavní obsah

Bodyguard kmotra Mrázka je volný. Záběry z prvních chvil na svobodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Pavla Šrytra pustili z vazby.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Soud s bývalým policistou Pavlem Šrytrem pokračuje, ale obžalovaný už nebude předveden eskortou a s pouty na rukách.

Článek

Proces s Pavlem Šrytrem, někdejším policistou a poté bodyguardem šéfů podsvětí, nabral překvapivý obrat.

Muž, který stojí před soudem kvůli obžalobě z vraždy někdejšího romského krále podsvětí Antonína Běly, byl ještě v pondělí ráno jedním z nejstřeženějších českých vězňů. K soudu ho přivezla speciální jednotka vězeňské služby. Hlídalo ho patnáct mužů se samopaly.

Po patnácti minutách soudního jednání ale ozbrojenci Šrytra odvedli zpět do cely v justičním paláci. Soud mu totiž oznámil, že je propuštěn z vazby a nadále bude vyšetřován na svobodě.

Video: Tak vypadaly policejní manévry v první den procesu

Soud s Pavlem Šrytrem začíná, obžalovaného přivážejí k soudu. Video: Hanuš Hanslík

Propuštění Šrytra trvalo jen několik minut.

Vazebně stíhání obžalovaní totiž jezdí k soudům se všemi svými osobními věcmi. Důvodem je právě možné propuštění z vazby. Po chvíli se tak Šrytr už jako svobodný vrátil na chodbu před soudní síň. Šrytrovi přátelé ho na chodbě objímali. Ozbrojenci z vězeňské služby pak odjeli.

Soudní jednání nyní pokračuje. Soud má zatím naplánováno, že případ bude řešit do letních měsíců.

V minulosti se spekulovalo, že proces nemusí přinést jenom nové skutečnosti v Bělově vraždě, ale že by Šrytr mohl mít informace i o vraždě jiného vládce podsvětí Františka Mrázka. Pro toho totiž také pracoval.

Podle zákulisních informací policie věřila, že jí Šrytr pomůže vraždu Mrázka objasnit. Není ale jasné, zda od něho policie nějaké informace získala.

Reklama

Související témata:

Doporučované