Hlavní obsah

Obrázek ženských prsou vzbudil na internetu pozdvižení, není ale přesný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: twitter.com/lemonadead

Fotografie se stala virální na sociálních sítích.

Reklama

Nepřesný obrázek ženských mlékovodů vzbudil bouřlivé reakce mezi uživateli sociálních sítí po celém světě. Některé z ženských uživatelek vyděsil tak moc, že na sociálních sítích psali o tom, že se chtějí vzdát svých ňader.

Článek

Obrázek ženských mlékovodů na Twitteru zveřejnila uživatelka @lemonaded a získal za pár dní přes 140 tisíc lajků. Obrázek je screenshotem z aplikace o lidském těle, jak ale upozornilo hned několik vědeckých serverů, obrázek je velmi nepřesný.

Zatímco se lidé po celém světě rozdělili na dva tábory, ve kterých mimo jiné začali zpochybňovat školní výuku, která jim záměrně utajovala podobu ženského těla, vědci zachovali chladnou hlavu.

Květinové útvary z fotografie podle Science Alert nemohou být mlékovody – jelikož ty nejsou svalem, místo toho se jedná o lalůčky prsní žlázy. Ani ty ale nemají takto pravidelný tvar a i jejich velikost a počet závisí na tom, zda se ženská prsa připravují na kojení. V článku Science Alert navíc vysvětluje, že celá aplikace nevychází z reálných vědeckých zjištění.

Fotografie, kvůli které si některé ženy chtěly nechat uříznout prsa a která se stala virální už v roce 2016, má neznámého autora. Její letošní virální návrat v některých ženách vzbudil velké obavy z toho, že jim v těle žije něco mimozemského.

Zejména kojící matky shledávaly obrázek krásným, protože jim připomíná květiny. Jiní lidé se rozčilovali nad tím, proč je v hodinách biologie ukazováno pouze mužské prsní svalstvo, a zbylí uživatelé se bavili pohledem na údajné ženské prso, které jim připomínalo nafukovací balónky na vodu.

Lékaři uvádí, že mlékovody i lalůčky prsní žlázy u nekojících žen jsou mnohonásobně menší. Podle některých komentářů je ale dobře, že se obrázek stal virálním.

„Není to něco, z čeho bychom měli mít strach. Je to něco fascinujícího, o čem bychom se měli dozvědět víc,“ řekl pro USA Today editor InnerBody Eric Rodriguez.

Reklama

Související témata:

Doporučované