Hlavní obsah

Fotky: Dánští fanoušci prošli Prahou. Pak slavili konec Sparty v Lize mistrů

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Stovky dánských fanoušků přijely do Prahy na zápas se Spartou.

Reklama

aktualizováno •

Dánští fanoušci FC Kodaň přijeli do Prahy na zápas se Spartou. Na večerní odvetné utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů dohlížejí v hlavním městě stovky policistů. Po penaltovém dramatu byl nakonec šťastnější tým z Kodaně.

Článek

Úterní zápas 3. předkola Ligy mistrů začal pro pražskou Spartu špatně. Hned v první minutě dostala gól, když brankáře Vindahla překonal Larsson. Sparta tak musela dotahovat, protože bezbranková remíza, kterou před týdnem v Kodani uhrála, znamenala v tuto chvíli jasnou matematiku, postupovala by Kodaň.

Postupně si mistr české Fortuna ligy začal vytvářet tlak, který málem zužitkoval v 56. minutě, pro faul Krejčího ale nebyl gól uznán. V 80. minutě konečně přišlo vyrovnání, když se trefila letošní posila z Toulouse Birmančevič. Do konce základní hrací doby už se skóre nezměnilo a došlo tak na prodloužení.

V něm došlo k přestřelce, která se jen tak nevidí. Nejprve se na konci první části prodloužení trefil za Spartu Albánec Laci, rozhodčí Gozubuyuk ale nastavoval a o tři minuty později bylo opět srovnáno, když skóroval Claesson. Drama pokračovalo i v druhé části prodloužení, kde se vytáhl nigerijský útočník Olatunji. O pět minut později ale bylo opět srovnáno a znovu díky švédskému záložníkovi v barvách Kodaně Claessonovi.

Zápas tak nakonec rozhodl až penaltový rozstřel. Jako první vzal na sebe zodpovědnost sparťanský kapitán Ladislav Krejčí. Tvrdá střela ale skončila na břevně. Kodaňský exekutor Diks svůj kop naopak suverénně proměnil. Následující dvojici penalt oba týmy zvládly, a tak se rozhodlo ve čtvrtém kole. Dánský obránce v řadách Sparty Asger Sørensen jen nastřelil gólmana Grabara, a když Bardghji panenkovským dloubáčkem překonal Vindahla počtvrté, bylo jasné, že Sparta v Lize mistrů končí.

Ve fotogalerii se podívejte, jak vypadala atmosféra v Praze před zápasem:

+9

Reklama

Doporučované