Hlavní obsah

Očkovací maraton chce být v knize rekordů. Vakcínu dostalo 5535 lidí

Foto: hedgehog94, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Při očkovacím maratonu se ve Středočeském kraji naočkovalo vakcínou proti covidu-19 5535 lidí. Akce začala v pátek v 08:00 a skončila dnes kolem 18:00.

Článek

Do očkovacího maratonu se zapojila čtyři očkovací centra v kraji. Nejvíce lidí naočkovali v Dobřichovicích u Prahy, a to 2007. V Nymburce naočkovali 1400 zájemců, v Berouně 1124 a v Městci Králové na Nymbursku 1004 lidí. Původní plán počítal s tím, že očkovací centra podají 4000 dávek vakcíny, v reálu tak bylo o více než 1500 zájemců více.

Akce Noc očkování nabízela možnost nechat se snadno očkovat proti covidu-19 i bez předchozí registrace. Podle Drobík Kolářové do Městce Králové přijeli například i dva muži z Brna, kteří měli mít termín v tamním očkovacím centru až za několik týdnů.

Lidé, kteří při očkovacím maratonu dostali první dávku vakcíny, by měli jít na druhou dávku na stejné místo. Například v Městci Králové budou druhé dávky očkování účastníků maratonu rozprostřené do dvou dnů, aby bylo možné nápor zvládnout. V Městci Králové se konal nejdelší maraton, začal v pátek v 8:00 a skončil dnes po 18:00.

Ve středních Čechách je 22 velkokapacitních očkovacích míst. Fungují od ledna v závislosti na dodávkách vakcín a postupném uvolňování jednotlivých skupin obyvatel k registraci. V provozu budou zřejmě do konce srpna.

Reklama

Doporučované