Hlavní obsah

Od kladiny k vůni benzínu. Jak se Veronika Hankocyová dostala k silným strojům?

Hostem Ušáku byla Veronika Hankocyová.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na první pohled byste Veroniku Hankocyovou zařadili mezi basketbalistky či volejbalistky. Výšku na to má. Přesto nakonec u sympatické mladé dámy vyhrály silné motorky, vůně benzínu a rychlost na přírodních okruzích.

Článek

Kromě již zmíněných míčových sportů vyzkoušela Veronika celou řadu dalších sportů. Začínala s tím hasičským, nějaký čas se věnovala gymnastice, ale vzhledem k tomu, že i její otec patří k hodně vysokým lidem, bylo jí vysvětleno, že svět kladiny a bradel pro ni nebude to pravé. Tak to nakonec díky jednomu výletu na Slovensko s kamarády vyhrály motocyklové závody.

Sama říká, že poskládat se na motorku pro ni není vůbec nic jednoduchého. Správně umístit trup, lokty a další části těla dá někdy docela zabrat. Ale zjevně se to české závodnici daří velmi dobře, protože patří k těm nejlepším dámám na rychlých kolech. Hodně zkušeností získala ve svém milovaném Irsku, kam jezdí závodit už drahně let. Má tuhle zemi ráda, i když počasí na zeleném ostrově jí opravdu žádnou radost nedělá. Přece jen nepatří k těm, kteří si při teplotě osm stupňů na sebe vezmou toliko triko s krátkým rukávem a kraťasy.

Jezdci na přírodních tratích mají svůj Mt. Everest v závodě Tourist Trophy na ostrově Man. Kromě tohoto tradičního zápolení se na ostrově jezdí ještě závod Manx, což byla pro Veroniku vstupní brána na Man. Už jen dostat se do tamních závodů dá hodně práce, neexistuje tu systém „přihlásím se a jedu“. Organizátoři musí být přesvědčeni, že trať zvládnete - a musíte je o tom přesvědčit. Zároveň naučit se trať zpaměti, třeba z playstationu, sehnat hodně peněz… Startovat na ostrově Man věru není jednoduchá záležitost.

Veronika se věnuje i výchově motorkářů pro normální silniční provoz, ale nejraději pochopitelně sedí na závodním speciálu. Zároveň se podílí na televizním pořadu o motorkách, nenudí se ani v době, kdy je to se sportováním všeho druhu poněkud nahnuté. Daleko více o životě závodnice na burácejících motorkách se můžete dozvědět v nejnovějším díle Ušáku.

Reklama

Související témata:

Doporučované