Hlavní obsah

Odcházení na britský způsob, karton místo premiéra a šťastné fotky z hrozné dovolené

Den očima Martiny Spěváčkové.Video: Martina Spěváčková

 

Reklama

Nejen česká politika dominovala událostem dne s datem 9. ledna. Podívejte se na výběr dalších zpráv, které jsme zaznamenali.

Článek

Odchod Velké Británie z Evropské unie by měla zpečetit pamětní známka - s takovým požadavkem přišel tamější ministr zahraničí Boris Johnson. Podle jeho názoru jde totiž o „radostnou a významnou událost”. Královská pošta ale jeho nadšení nesdílí a brexitovou známku odmítla. Johnson si pak postěžoval, že zvláštní známka se chystá třeba k chystané svatbě prince Harryho.

A další britské odcházení. Loučí se i velvyslankyně Jan Thompson, která zemi brázdila ve svém oblíbeném embéčku. Auto teď dala do dražby a peníze plánuje dát na charitu. Nejvyšší nabídka je zatím 350 tisíc korun a přihazovat můžete do středy.

Thajský premiér má svérázný způsob, jak komunikovat s novináři. Na tiskové konferenci před ně postavil svou maketu vyřezanou z kartonu, vzkázal jim, aby politické otázky směřovali na ni, a odešel. Jde o další ze zarážejících kroků a vyhýbavých taktik vůči médiím, uvedla agentura AP. Ono to ale není poprvé, kdy premiér média zaskočil. V minulosti třeba hodil po kameramanovi slupku od banánu.

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček bojuje s novináři také po svém - a to na twitterovém účtu. Na něm si postěžoval, že si u něj někteří novináři ověřují informaci, kterou pustil do éteru Michal Horáček, že se se Zemanem utká v televizním duelu. Horáček přitom jen vtipkoval.

Nové technologie změnily způsob, jakým cestujeme. A to i v tom negativním slova smyslu. Řada uživatelů si totiž často klade otázku: Je to dost trendy místo, aby lidé viděli, že jsem tam jel? Nebudu se za danou destinaci stydět před svými přáteli na sociálních sítích? Někteří lidé se podle průzkumů uchylují i k podvodům a vkládají své podobenky na fotografie míst, kde ve skutečnosti nebyli, nebo předstírají, že jsou šťastní a spokojení, přestože prožívají příšerný pobyt v děsivých podmínkách.

Reklama

Doporučované