Hlavní obsah

ODS nechce Novotného ve Sněmovně. Ten hodlá kandidovat do vedení strany

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Pavel Novotný.

Reklama

Vedení občanských demokratů není spokojené s chováním řeporyjského starosty Pavla Novotného.

Článek

Vedení ODS v úterý potvrdilo podmínku pro kandidátky, která diskvalifikuje řeporyjského starostu Pavla Novotného. Jde o čistý trestní rejstřík, který Novotný - pravomocně odsouzený za vyhrožování - nemá. Upozornily na to Novinky.cz.

Novotný tak za stranu nemůže kandidovat na poslance, o což měl podle dřívějších vyjádření zájem. Opustit ODS ale nehodlá, naopak chce kandidovat do vedení strany. Politik to zveřejnil na sociálních sítích.

„Jsem nově rozhodnut kandidovat na příštím kongresu do výkonné rady i na 1. místopředsedu strany,“ uvedl Novotný. Dodal také, že se chce soustředit na volby do europarlamentu.

Pravicové straně s jednou ze svých výrazných tváří v poslední době dochází trpělivost. Nejnověji předseda ODS Petr Fiala Novotného vyzval, aby zvážil odchod ze strany poté, co veřejně velmi vulgárně tituloval ministryni financí Alenu Schillerovou.

„Jeho urážky jsou za všemi hranicemi a slušnému člověku je z toho trapně. Jeho provokace mě nebaví a nezajímají, nechci je dokola komentovat,“ vyjádřil se Fiala.

Reklama

Doporučované