Hlavní obsah

Odtud se svět brání vyděračským virům: Legendární Kasparov otevřel nové brněnské kanceláře Avastu

U otevření nových kanceláří Avastu byl i šachista Garri Kasparov.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Původem český antivirový gigant Avast otevřel nové kanceláře v Brně, odkud historicky pochází jeho někdejší konkurent a nynější součást AVG. Na osmi tisících metrech čtverečních pracuje okolo čtyř stovek zaměstnanců firmy.

Článek

Konkrétně se brněnské týmy starají zejména o vývoj a výzkum zaměřený na využití technologií umělé inteligence a zabezpečení zařízení internetu věcí. Zkoumají hlavně ransomware, tedy vyděračské viry považované v současnosti za největší hrozbu.

„Naši brněnskou pobočku považujeme v rámci Avastu za důležité centrum výzkumu a vývoje, kde pracuje téměř čtyři sta českých softwarových inženýrů, bezpečnostních expertů a IT specialistů, kteří jsou hnacím motorem inovací našich aktivit po celém světě. Jsme hrdí na své české kořeny a technologickou expertízu, kterou jsme si díky nim vybudovali,“ dodal k důležitosti Brna pro Avast generální ředitel firmy Vincent Steckler.

Ačkoli má Avast kanceláře ve vícero zemích světa, díky těm pražským (předloni otevřeným na Pankráci) a brněnským má stále nadpoloviční většinu zaměstnanců v Česku.

Avast, který v květnu upsal své akcie na londýnské burze, za letošní první pololetí navýšil tržby na 394 milionů dolarů a vykázal zisk před odpisy a zdaněním ve výši 246 milionů dolarů. Na světě má okolo 400 milionů klientů, což z něj dělá lídra na poli internetové bezpečnosti.

Otevřít brněnskou pobočku a sehrát simultánku přiletěl z New Yorku na otočku i security ambasador Avastu, jeden z nejlepších šachistů historie a ruský disident Garri Kasparov.

Kanceláře Avastu jsou první dokončený objekt z velkého projektu developera CTP na místě někdejší rozsáhlé textilky Vlněna. Avast, který je momentálně největším nájemcem, v nejbližších dvou letech mají doplnit v dalších budovách firmy jako STRV, Oracle nebo Moravia IT. Hotovo má být v roce 2020 a celkem projekt v blízkosti centra nabídne 90 tisíc čtverečních metrů kancelářské plochy.

Poznámka: Zprvu byl v textu článku chybně zaměněn developer CTP, který stojí za brněnským projektem Vlněna, s developerem CPI, který v Brně připravuje projekt na brownfieldu Zbrojovky. Autor článku se za pochybení omlouvá.

Reklama

Související témata:
Garri Kasparov

Doporučované