Hlavní obsah

Okradení turisté v pražských směnárnách jsou stále zoufalejší. Prahu to nezajímá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Okradení turisté v pražských směnárnách jsou stále zoufalejší.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Šestnáct korun za euro nebo dvanáct korun za dolar. To je realita všedních dní v Praze. Ač je kurz obou těchto měn vyšší až o 40 procent. Turisté volají policii i desetkrát denně, ta jim však nepomůže.

Článek

Největší síť směnáren v Praze, společnost Interchange, která mimo jiné láká Pražany na skvělé kurzy na svých reklamních plochách, účtuje turistům poplatek 28 procent. Společnost má také dominantní postavení na pražském letišti, kde u firmy před směnou peněz varuje i oficiální informační stánek Prahy.

Turisté, kteří spadnou do pasti právě těmto provozovnám, na to často reagují křikem nebo voláním na policii. Častá je i agrese z jejich strany. Případy, kdy například prohodili dlažební kostku výlohou směnárny, nejsou ojedinělé.

Nejen společnost Interchange je hodnocena turisty jako „zlodějská“. Další směnárny často uvádí, že neúčtují žádný poplatek, ale po podrobném prozkoumání kurzovního lístku zjistíte, že za 1 euro dostanete jen 16 korun, ač je například dnešní kurz kolem 25 korun.

Podle našich zdrojů jezdí policisté ke směnárnám i desetkrát za jediný den.

Reklama

Doporučované