Hlavní obsah

Omilostněný vrah Kajínek dostal další pokutu. V obci překročil rychlost

Jiří Kajínek byl propuštěn z vězení. Prezident Miloš Zeman mu udělil před dvěma roky milost.

Reklama

Problémy s dopravní policií se v Kajínkově případě opakují.

Článek

Omilostněný vrah Jiří Kajínek, jehož v roce 2017 amnestoval prezident Miloš Zeman, během několika měsíců opět porušil dopravní předpisy.

Uvádí to jeden z dokumentů, který v uplynulých dnech dostal Krajský soud v Plzni. Ten každého půl roku prověřuje, jak se Kajínek chová a jestli neporušil sedmiletou podmínku, kterou mu Zeman při udělení milosti stanovil.

Na konci dubna překročil se svým vozem rychlost v Šenově u Nového Jičína. Policie před několika dny Kajínkův případ uzavřela s tím, že šlo o přestupek.

„Věc byla ukončena dne 20. 5. 2019 oznámením přestupku po šetření,“ uvedl vedoucí oddělení policie Brno-Bystrc Stanislav Bařina v dokumentu, který zaslal plzeňskému krajskému soudu.

Rozhovor s Jiřím Kajínkem. Video: Hanuš Hanslík

Další podrobnosti Bařina neuvedl. Není tak zatím známo, jak rychle Kajínek v obci jel a jak vysokou pokutu dostal.

Jinak se omilostněný vrah podle dokumentů, které soud získal a Seznam je mohl prostudovat, do rozporu se zákony nedostal.

Problémy s dopravní policií se v Kajínkově případě opakují. Už loni v srpnu dostal pokutu 1 500 korun za překročení rychlosti.

A v říjnu 2017, několik měsíců po propuštění na svobodu, měl Kajínek nehodu u Plzně na sjezdu z dálnice D5 na výpadovku na Domažlice.

Kajínek tehdy přijížděl z dálnice ve svém mercedesu a nedal přednost fabii jedoucí na hlavní silnici od Plzně. Ačkoliv řidiče druhého vozidla preventivně odvezla záchranná služba, ukázalo se, že nebyl zraněn.

Jak policie následně potvrdila, událost neřešila jako trestný čin. Kajínek dostal blokovou pokutu a čtyři body.

Zprávu o chování Kajínka dostává Krajský soud v Plzni každý půlrok. Jednou ročně pak informace posílá na ministerstvo spravedlnosti.

Reklama

Doporučované