Hlavní obsah

Omluvte se a přestaňte lhát, vyzývá Jermanovou vydavatelství

Foto: vlada.cz

Středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová s premiérem Andrejem Babišem.

Reklama

Vydavatelství A11, které vydává regionální noviny Náš region, vyzývá středočeskou hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou k veřejné omluvě.

Článek

Hejtmanka obvinila vydavatelství z šíření nepravd a poplašné zprávy kvůli článku o otevřeném dopise záchranářky Veroniky Brožové, která si stěžovala na nedostatek ochranných prostředků. Jermanová dokonce ve věci na vydavatelství i Brožovou podala trestní oznámení.

To ale policie odložila. „Trestní oznámení je neodůvodněné, k šíření poplašné zprávy nedošlo, a policie ho proto odložila. Přesto hejtmanka Jermanová pokračuje v očerňování vydavatelství A11 a titulu Náš region, když tvrdí, že článek byl lživý a zavádějící,“ píše vydavatelství v tiskové zprávě.

Vydavatelství chce, aby se Jermanová omluvila a uznala, že článek i otevřený dopis byly pravdivé. Text omluvy má zveřejnit na webu a sociálních sítích kraje a rozeslat do redakcí médií.

„V tuto chvíli společně s našimi právníky zvažujeme další postup a shromažďujeme důkazy, které prokazují škody vzniklé z nepodloženého obvinění hejtmanky Jermanové. Nevylučuji, že A11 bude podávat žalobu na Středočeský kraj a hejtmanku Jermanovou, ale nejprve musíme mít jasná fakta,“ uvedl ředitel vydavatelství Aleš Zavoral.

Záchranářka Brožová si v otevřeném dopise na začátku epidemie koronaviru stěžovala, že zdravotníci nemají dostatek ochranných prostředků. Jermanová tvrdí, že to není pravda. Nadřízení záchranářce hrozili postihem, ta nakonec sama odchází.

Jermanová ve věci podala trestní oznámení, dlouho ale nechtěla uvést, na koho přesně míří. Hejtmanka tvrdila, že dopadu na Brožovou je jí líto a že je ochotna podepsat petici na její podporu. Kraj ale tento týden zveřejnil text trestního oznámení. A ukázalo se, že Jermanová ho podala jak na vydavatelství A11, tak na samotnou záchranářku.

„Je pro mě neskutečné, že místopředsedkyně vládní strany ANO a zároveň hejtmanka dokáže tímto způsobem veřejně v médiích lhát občanům naší země. A pokračuje, i když je ze lži usvědčena veřejně a řadou důkazů,“ dodal Zavoral.

Reklama

Doporučované