Hlavní obsah

Oplzlé koloběžky, instagramující šimpanz nebo antiselfie

Jak vidí uplynulý den moderátorka Lucie Hrdličková.Video: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Den očima moderátorky Lucie Hrdličkové.

Článek

Elektrické koloběžky k pronájmu jezdí po celém světě a známe je i z Prahy. Jsou stejně otravné jako segwaye a jejich uživatelé si podle nálady vybírají, jestli se coby účastníci motorového provozu zařadí mezi potenciální dárce orgánů nebo ohrozí životy nebohých chodců. V australském Brisbane ale díky zásahu hackerů koloběžky místo informací o jízdě na zákazníky pokřikovaly vulgarity a oplzlé komentáře. Sprosté koloběžky, které se rozhodly vzít spravedlnost do vlastních rukou, byly brzy staženy.

Užívání moderních technologií možná už brzy přestane být výsadou lidí. Internetem koluje video šimpanze, který si hoví na pohovce a projíždí fotky na Instagramu. „Opice, která se naučí používat chytrý telefon, je začátkem konce pro nás idioty,“ napsal k němu autor videa.

A u chytrých technologií ještě zůstaneme, ale přesuneme se k té nejtemnější oblasti – k selfies. Stephanie Rose jich měla dost a začala vytvářet antiselfies. V jejím podání to znamená, že se nechává fotit na zemi a předstírá mrtvou. Její instagramový účet sleduje téměř 40 tisíc lidí. Mrtvola před Eiffelovkou, mrtvola před Big Benem nebo mrtvola na pláži.

Reklama

Doporučované