Hlavní obsah

Opravené berounské koupaliště čelí velkému náporu návštěvníků

Foto: Seznam Zprávy

ilustrační snímek

Reklama

Koupaliště na Velkém sídlišti v Berouně, které se před týdnem otevřeno po rozsáhlé rekonstrukci, čelí velkému náporu návštěvníků.

Článek

„Denní návštěvnost je při nynějších tropických teplotách kolem 650 lidí,“ informovala Petra Lišková z městského úřadu.

Podle ředitele Berounské sportovní Antonína Marxe se těší největší oblibě tobogán se skluzavkou kamikadze, divoká řeka, lekníny s lanovými žebříky a brouzdaliště s atrakcemi pro nejmenší návštěvníky. „Počasí se opravdu povedlo. Jsme rádi, že se podařilo obě etapy rekonstrukce dokončit tak, abychom mohli v létě koupaliště zprovoznit,“ uvedla starostka Soňa Chalupová.

Stavební práce na venkovním koupališti začaly loni a za deset měsíců se podařilo uskutečnit první dvě etapy. Vznikl nový bazén se čtyřmi dráhami a relaxační částí, tobogán, skluzavka a dětské brouzdaliště s herními prvky. Přibyla také protiskluzová dlažba a trávník, matky s dětmi mají k dispozici místnost s přebalovacím pultem a mikrovlnnou troubou. Výměny se dočkala i technologie filtrace vody a rozvody. Rekonstrukce více než 40 let starého koupaliště vyšla na 42 milionů korun.

Město nyní čeká závěrečná třetí etapa, která se týká zázemí, toalet a šaten. Obslužnou budovu chce radnice zrekonstruovat tak, aby ji lidé mohli využívat po celý rok, nikoli jen v létě, kdy je otevřené venkovní koupaliště.

Reklama

Doporučované