Hlavní obsah

Opravy mostu u Velké Bíteše o víkendu omezí dopravu na dálnici D1

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na dálnici D1 přes Vysočinu bude o víkendu omezovaný provoz u Velké Bíteše na Žďársku. Kvůli osazování provizorních svoditel na opravovaném mostě silničáři dopravu přechodně stáhnou do jednoho jízdního pruhu.

Článek

Od příštího týdne tam budou auta jezdit v obou směrech dvěma zúženými pruhy. V opravovaném dálničním úseku mezi Velkým Beranovem na Jihlavsku a Měřínem na Žďársku začala policie tento měsíc měřit rychlost pomocí kamer úsekového měření.

„U Velké Bíteše zahájilo ŘSD tento měsíc rekonstrukci dálničního mostu, který překlenuje hlavní tah číslo 37. Kvůli opravám bude do druhé poloviny července uzavřený jízdní pás D1 směrem na Prahu,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. Doprava bude v obou směrech převedená do jízdního pásu na Brno. Opravy mostu z roku 1976 a navazující nájezdové větve budou stát skoro 35 milionů korun bez daně.

Na opravované úseky dálnice, kde je omezená rychlost na 80 kilometrů v hodině, se vrací úsekové měření. V úseku Velký Beranov - Měřín mezi kilometry 119 a 134 měří policie rychlost aut od 17. dubna. Zaznamenané přestupky ve směru na Brno předává k řešení městu Velké Meziříčí a ve směru do Prahy magistrátu města Jihlavy. Předpokládané datum ukončení měření je 16. srpna, sdělil ČTK mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Na druhém opravovaném úseku D1 v Kraji Vysočina, který je mezi Koberovicemi a Humpolcem na Pelhřimovsku, by podle Studeckého mělo úsekové měření rychlosti aut začít příští měsíc.

Reklama

Doporučované