Hlavní obsah

Opravy ve Voticích zkomplikoval nedostatek stavebních materiálů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Menší stavební akce a opravy ve Voticích na Benešovsku zkomplikoval růst cen stavebních materiálů a jejich nedostatek na trhu. Podobně jako v jiných městech chybějí například obrubníky.

Článek

Některé drobné práce ve Voticích by nebylo možné dokončit, kdyby si radnice nevypůjčila obrubníky z jiné akce, která je většího rozsahu a materiál má zajištěný, konkrétně z rekonstrukce Dukelské ulice. Až se budou práce v Dukelské ulici blížit do finále, město firmě zase obrubníky vrátí.

Na rekonstrukci Dukelské ulice město získalo dotaci, celkové náklady jsou 10,8 milionu korun. „Vysoutěžili jsme to po zimě ve výborné době, kdy firmy ještě neměly vyřešené práce na celou stavební sezonu, takže o to stály,“ uvedl starosta Jiří Slavík (TOP 09). Firma navíc včas nakoupila materiál, dnes by za něj zaplatila mnohem více.

Horší situace je ale v případě menších akcí ve Voticích, rozkopané jsou nyní například chodníky na konci Táborské ulice nebo na sídlišti po opravách sítí. Hlavně menší firmy a živnostníci nemohou podle Slavíka sehnat materiál, radnice se proto dohodla s firmou pracující v Dukelské ulici, že si od ní prozatím vypůjčí obrubníky, které zatím nepotřebuje, a využije je na jiné akce po městě.

Podobné problémy řeší i další středočeská města. Například v Dobříši na Příbramsku se kvůli chybějícím obrubníkům zkomplikovala rekonstrukce Pražské ulice, Mělník musel odložit tendr na opravu mostu v Klášterní ulici. V Příbrami se příští rok zřejmě prodraží dlouho připravovaná rekonstrukce akvaparku.

Reklama

Související témata:
Obrubníky

Doporučované