Hlavní obsah

Ostrava hledá ředitele zoologické zahrady

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ostrava vypsala výběrové řízení na pozici ředitele zoologické zahrady. Loni v srpnu totiž zemřel dlouholetý ředitel zoo Petr Čolas. Výběrové řízení bude mít dvě kola a přihlášky do prvního kola je nutné odeslat do 26. února.

Článek

V čele ostravské zoo chce mít město odborníka, který naváže na skvělou práci předchozího pana ředitele. „Ten dokázal zvednout renomé ostravské zoo tak, že se pod jeho vedením stala respektovanou institucí mezinárodního významu na poli biodiverzity a ochrany přírody. Na sestavení kritérií do výběrového řízení jsme spolupracovali s Unií českých a slovenských zoologických zahrad. Nový ředitel by měl nastoupit k 1. dubnu tohoto roku,“ uvedla náměstkyně primátora Kateřina Šebestová (ANO).

Komise nejprve v prvním kole vybere uchazeče, kteří postoupí do druhého kola. V něm už budou muset představit vlastní vizi fungování a rozvoje zoo. Součástí druhého kola bude i vypracování psychologického profilu uchazečů.

Pro funkci ředitele je požadováno vysokoškolské vzdělání s minimálně pětiletou praxí na vedoucí pozici v prostředí zoologických zahrad nebo ochrany přírody. Ředitel by měl mít také manažerské, organizační, komunikační a prezentační schopnosti.

Přihlášky bude možné zasílat poštou či doručit osobně na podatelnu Magistrátu města Ostravy do 26. února do 13:00. Spolu s přihláškou musí uchazeči doložit životopis, svou koncepci rozvoje zoo, doklad o vzdělání a výpis z rejstříku trestů.

Zesnulý ředitel řídil ostravskou zoo 16 let, v organizaci pracoval na různých pozicích již od roku 1990. Patřil k nejuznávanějším světovým odborníkům a zapojil ostravskou zoo do celosvětových programů záchranného chovu zvířat. Prosadil modernizaci pavilonů a za jeho působení se zahrada stala jednou z největších turistických atrakcí regionu.

Reklama

Doporučované