Hlavní obsah

Ostravská univerzita otevřela sběrné místo na pomoc lidem z jihu Moravy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Do Welcome centra univerzity v Mlýnské ulici mohou lidé přinášet především dezinfekci, plachty na zakrytí střech, kempingové vařiče, power banky nebo hygienické potřeby, trvanlivé potraviny, pleny a kojeneckou výživu.

Článek

Ostravská univerzita otevřela sběrné místo pro materiální pomoc oblastem jižní Moravy, které postihlo tornádo.

„Čtvrteční řádění tornáda na Hodonínsku a Břeclavsku za sebou zanechalo ohromnou spoušť jak v krajině, tak v životech místních obyvatel. Jen co v následujících hodinách a dnech skončí akutní záchranářské práce, bude v postižených oblastech třeba lidská i materiální podpora. Proto se na Ostravany obracíme s prosbou o pomoc,“ uvedla mluvčí univerzity Lucie Fremrová.

Sbírka humanitární a materiální pomoci potrvá až do úterý. „Darovaný materiál do postižených oblastí dopravíme ve středu 30. června. Děkujeme všem, kteří se zapojí. V tuto chvíli je nutná hlavně rychlá a cílená pomoc,“ uvedla koordinátorka sbírky Michaela Macková z Ostravské univerzity.

Sběrné místo bude otevřeno v pátek do 18:00, o víkendu pak od 10:00 do 14:00 a v pondělí a úterý od 09:00 do 18:00. Materiální či finanční pomoc postiženým oblastem schválili či ji připravují i některá města a obce v kraji. Na jihu Moravy už pomáhá i ostravský tým USAR (Urban Search and Rescue), který tvoří 30 profesionálních hasičů z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, dále dva psovodi ze Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru ČR Hlučín se psy speciálně cvičenými na vyhledávání lidí.

Reklama

Doporučované