Hlavní obsah

Ostravské divadlo Komorní scéna aréna uvede pašijovou hru

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ostravské divadlo Komorní scéna aréna uvede pašijovou hru Tomáše Vůjtka O nejslavnějším zmrtvýchvstání.

Článek

Představení chystá jako živý stream k blížícím se Velikonocům, uvede ji ale také v rámci oslav Světového dne divadla, který letos připadá na 27. březen, řekla mluvčí divadla Sylvie Vůjtková.

„Letos to bude už podruhé, co Světový den divadla vinou epidemie oslavíme bez přítomnosti diváků. Nicméně především v době, kdy divadlo nemůže být každodenní součástí našich životů, považujeme za podstatné právě takový den divadlem oslavit,“ řekla mluvčí. Dodala, že členové souboru se snaží i po roce od vypuknutí epidemie nového koronaviru neklesat na duchu, ale upírat své zraky k lepším zítřkům.

Pašijové hry jsou velmi starý evropský jev spojený se životem církve. Původně se hrály přímo v kostelích, postupem času je obohacovaly lidové prvky a přenášely se mimo chrámy. Pašije v původním významu vypráví o utrpení a smrti Ježíše Krista. Ostravskou verzi napsal dramaturg Tomáš Vůjtek, ve hře vystoupí dvě desítky umělců.

„Věříme příběh O nejslavnějším zmrtvýchvstání je pro tuto příležitost tou správnou inspirací. Sami doufáme, že se již brzy dočkáme zázraku v podobě zmrtvýchvstání živé kultury,“ doplnila Vůjtková s tím, že živý stream mohou zájemci sledovat 27. března od 18:30 prostřednictvím facebookové události.

Reklama

Doporučované