Hlavní obsah

„Já jsem peníze nikdy nepočítal." Babiš vysvětloval svou aféru korunové dluhopisy

Jak moc ohrožují nejasnosti kolem jeho majetku Andreje Babiše? Sledujte studio Seznam Zpráv.

 

Reklama

Kauza kolem majetku ministra financí Andreje Babiše eskaluje. Dnes se problém jeho nákupu jednokorunových dluhopisů jeho koncernu Agrofert přesouvá na půdu Poslanecké sněmovny.

Článek

Šéf hnutí ANO přinesl na jednání Sněmovny pozměňovací návrh daňového zákona, který by od příštího roku výnosy z těchto cenných papírů zdanil. A to těm, kteří je nakoupili od vlastních firem. Právě jako on sám.

U něj jde o daňovou úsporu zhruba 13,5 milionu korun ročně při výnosech 90 milionů.

Právě transakce, v níž nakoupil Andrej Babiš dluhopisy za 1,5 miliardy, vedla ke koaliční roztržce, která gradovala včera na koaliční radě. Premiér Bohuslav Sobotka trvá na tom, aby podobné případy prověřila daňová správa, která spadá pod Ministerstvo financí. Andrej Babiš ovšem odmítá vměšování politiky do postupu berních úřadů.

Jak reaguje na útoky na Andreje Babiše a pochybnosti okolo jeho majetku hnutí ANO? Jaké nové pochybnosti do jeho finančních poměrů vnesl audit příjmů, který si Andrej Babiš nechal zpracovat? Jak může kauza zasáhnout do voleb?

Sledujte studio Seznam Zpráv, které začíná živým přenosem z tiskové konference po jednání poslaneckého klubu Babišova hnutí. Babiš se na ní znovu pustil do svých politických konkurentů - Bohuslava Sobotky, šéfa ČSSD a Miroslava Kalouska z TOP 09. Zlobil se i na natvrdlé novináře.

Níže si rovněž můžete pustit rozbor aktuálně zveřejněného auditu financí Andreje Babiše v pondělních Večerních zprávách Seznamu:

Večerní zprávy, 13. března 2017.

Reklama

Doporučované