Hlavní obsah

Otevřené auto, lelkující policisté. Žena je chtěla zesměšnit, bude pykat

Záhady Josefa Klímy z 19. listopadu 2020: Chtěla zesměšnit lelkující policisty a sedla si jim do auta. Kdo byl nakonec potrestán?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Šárka Gajdzioková z Křižanova tvrdí, že policisté se ve službě opakovaně flákají a nedělají, co mají. Namísto ochrany občanů prý na hlídkách jezdí domů na kávu. Když si na ně stěžovala, začali údajně její rodinu šikanovat.

Článek

Křižanov je městys na Vysočině. Bydlí v něm i Šárka Gajdzioková. Mezi sousedy nepanují nejlepší vztahy, alespoň ne mezi Gajdziokovou a dvěma rodinami policistů z místního oddělení ve Velkém Meziříčí, které v Křižanově žijí.

Situace se vyhrotila letos v únoru. Dvojice hlídkujících policistů tehdy podle Gajdziokové znovu přijela se služebním vozem k jednomu z nich domů. Služební vůz stál před domem více než hodinu. Po hodině Šárku Gajdziokovou napadlo, že policisty veřejně zostudí. Do nezajištěného odemčeného auta si sedla a čekala, co se bude dít.

V autě na místě řidiče musela podle svých slov čekat ještě třicet minut, než si policisté všimli, že mají nezamčené auto a že jim v něm sedí nezvaný host. Poté se ji pokusili z auta vytáhnout. Vše skončilo telefonátem na tísňovou linku a příjezdem další hlídky.

Stížností na policisty se následně zabýval odbor vnitřní kontroly krajského ředitelství policie Kraje Vysočina. Podle tiskové mluvčí Policie ČR Vysočina ovšem pracovníci vnitřního odboru neshledali, že by „ze strany policistů došlo k jakémukoliv pochybení“.

Policisté totiž případ vylíčili úplně jinak. Přicházeli prý k řádně uzamčenému autu, u kterého stála Šárka Gadzioková. Když se k němu přiblížili, odemkli ho dálkovým ovládáním a v ten moment Šárka Gadzioková udělala rychlý pohyb a skočila dovnitř.

Policie tedy rozhodla, že hlídkující nepotrestá, protože nijak nepochybili. Ale to neznamená, že trest nedostane Šárka Gadzioková.

Jak celou věc řeší zodpovědné orgány? Podívejte se na úvodní video.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované