Hlavní obsah

Ovečkin je lídr, který prožívá každý moment, chválí kapitána Kempný s Vránou. Sáhnou si s ním na Stanley Cup?

Čeští hráči ve Washingtonu hodnotí svého kapitána i atmosféru finále Stanley Cupu.Video: Marian Hajda/Sport.cz

 

Reklama

V noci na úterý pokračuje finále Stanley Cupu, Washington má k triumfu před čtvrtým utkáním série blíž. Nad Las Vegas vede 2:1 na zápasy a touží jít do trháku. Čeští hokejisté Jakub Vrána a Michal Kempný se před utkáním rozpovídali o síle svého kapitána Alexandra Ovečkina.

Článek

Bude finále Stanley Cupu ještě velké drama, nebo Washington bleskově nakročí k historickému úspěchu? Napoví už dnešní noc, série za stavu 2:1 na zápasy pro Capitals pokračuje čtvrtým utkáním. Washington i s českými hokejisty Jakubem Vránou a Michalem Kempným chtějí odskočit do trháku a získat mečbol, Las Vegas s Tomášem Noskem by zase rádo sérii zdramatizovalo.

Nejsou to ale jen Češi nebo v létě složený tým Vegas, o kterých se v sérii mluví. Hlavním hrdinou letošního finále je kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin. 32letý Rus prahne po poháru zřejmě jako nikdo jiný. Alespoň to si myslí i Kempný s Vránou.

„Je to správný lídr. Ovie nás táhl celé play-off, dával důležité branky. Jde příkladem na ledě i mimo něj,“ říká Michal Kempný. „On má hodně energie. Dělá si srandičky pořád a prožívá na ledě každý moment, tohle je prostě on. Defenzivně a pozičně je na tom navíc teď velice dobře, blokuje střely a to je pro tým strašně důležité,“ dodává Jakub Vrána.

Washington po úvodní prohře vývoj série obrátil, Ovečkin se prosadil v obou předchozích zápasech. Čtvrté utkání série se hraje dnes v noci, úvodní buly je naplánováno na 2 hodiny ráno. Kempný, který byl v letošní sezoně vyměněn z Chicaga, kde moc prostoru nedostával, se v kádru Capitals vypracoval v klíčového beka. Velmi důležitý pro tým je také útočník Vrána. Jak si oba užívají finále? Na to se můžete podívat ve videu.

Reklama

Doporučované