Hlavní obsah

Ozbrojený teenager propustil čtyři ženy, které držel jako rukojmí na jihu Francie. Policie prověřuje motiv

Foto: Twitter.com

Na jihu Francie držel muž čtyři rukojmí.

Reklama

aktualizováno •

Podle informací místních médií ozbrojený sedmnáctiletý mladík propustil své rukojmí, které držel v trafice na předměstí Blagnac nedaleko města Toulouse. Jedno se o čtyři ženy. Podle sdělení úřadů nešlo o teroristický útok, ale o ozbrojené přepadení.

Článek

Podezřelý v motorkářské helmě v úterý odpoledne zajal několik lidí v lokálním obchodě s tabákovými výrobky. Jak uvádí francouzský deník Le Parisien, jednalo se o čtyři ženy. Policie uzavřela lokalitu a doporučila místním obyvatelům, aby nevycházeli ze svých domovů.

Zdroje deníku La Depeche uvádí, že se o teroristický útok nejedná. Incident může být údajně výsledkem ozbrojené loupeže. Francouzské médium také uvádí, že ozbrojenci je 17 let.

„Nemáme žádné podezření, že by šlo o terorismus,“ uvedla podle AFP místní radnice s tím, že na místě je policie a hasiči a okolí trafiky bylo zajištěno. Lidé z některých přilehlých budov byli evakuováni. Na místě také kroužil vrtulník.

Muž údajně několikrát vystřelil ze zbraně poté, co se policie pokusila přiblížit k obchodu, který se nachází na předměstí Blagnac nedaleko letiště Toulouse. Policii poté pod výhrůžkou, že zabije rukojmí, požádal o jednání s prostředníkem.

Podle serveru France Info je útočník místní obyvatel, agentura AFP s odvoláním na policii napsala, že dříve byl zadržen za aktivity v rámci hnutí žlutých vest.

Deníky Le Parisien a Le Figaro citují bezpečnostní složky, podle nichž měl podezřelý u sebe kameru GoPro. To by mohlo nasvědčovat teroristickému motivu, protože teroristé si útoky často takto natáčejí.

Reklama

Související témata:

Doporučované