Hlavní obsah

Pá, pá, karanténo! Kasina ve Vegas mají narváno

Hráči naplnili kasina ve Vegas skoro až po stropy.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

Po zevrubných přípravách a opatřeních kvůli riziku nákazy koronavirem otevřela kasina v Las Vegas. A byznys se rozjel z nuly rovnou na stovku. Hned první večer v nich bylo plno.

Článek

„Pá, pá, karanténo. Ahoj, Las Vegas!“ I takové nepříliš citlivé slogany lákají už týden hráče v metropoli hazardu zpět do kasin. Včera proto příliš neváhali. Druhou fázi znovuotevírání v Nevadě vyhlíželi snad ještě víc než tu první – květnovou – s restauracemi a kadeřnictvím.

Fáze rozvolňování v Nevadě a Las Vegas.

Každý druhý automat měl být vypnutý

Velká kasina jako Bellagio, MGM a Wynn Resorts vybavila zaměstnance rouškami, štíty a slíbila časté dezinfikování prostor. Ale také dodržování rozestupů, s nimiž se logicky váže vypnutí každého druhého automatu. Caesars Palace měl redukovat i počty hráčů u karetních stolů a rulet. Realita ale vypadá poněkud jinak, jak popisuje třeba magazín Business Insider.

Otázkou tedy je, jak dlouho to vydrží. Zatímco zaměstnancům se denně měří teplota a musí mít masky, po hostech se to nevyžaduje. Loňských 42 milionů turistů ve Vegas za celý rok se ale zřejmě opakovat nebude, a tak tam teď každého zákazníka vítají.

Návštěvnost a ztráty.

Byznys, nebo zdraví?

Jenom kasina tratila na uzavření miliardy dolarů měsíčně. O práci přišlo ve městě od března do dubna přes 200 tisíc lidí – nezaměstnanost vystoupala z loňských bezmála čtyř na 33,5 procenta. Herní průmysl přitom živí přes polovinu HDP Nevady, a tak je volba mezi byznysem a zdravím obtížná.

Nezaměstnanost ve Vegas a důležitost herního průmysl pro Nevadu.

V celých Spojených státech nezaměstnanost podle nejnovějších čísel překvapivě klesla - z dubnových 14,7 procenta na 13,3 procenta za květen. Nové uplatnění našlo zhruba 2,5 milionu lidí, takže i propuštění zaměstnanci se vraceli rychleji, než se čekalo.

Reklama

Související témata:

Doporučované