Hlavní obsah

Papež onemocněl, vynechal mši

Papež František má lehké zdravotní problémy. Na videu je středeční mše.Video: AP

 

Reklama

Papež František má lehké zdravotní problémy, kvůli nimž dnes nepřišel na mši pořádanou pro římské duchovní v jednom z chrámů v italském hlavním městě. Pracovat bude ve své rezidenci a žádný z úkolů naplánovaných na dnešek rušit nebude, uvedl Vatikán.

Článek

„Kvůli lehké indispozici se rozhodl zůstat v Domě svaté Marty,“ informoval mluvčí Vatikánu Matteo Bruni. V Domě svaté Marty má papež František své sídlo. Agentura Reuters píše, že papež při středeční generální audienci působil tak, že je nachlazený, nicméně při odpolední mši u příležitosti Popeleční středy se mu zjevně vedlo lépe.

Na severu Itálie v oblastech, které jsou nejvíce zasaženy koronavirem, byly někde bohoslužby na Popeleční středu zrušeny úplně, jinde byly omezeny. V Itálii se novým typem koronaviru nakazilo skoro 530 lidí, 14 z nich nemoci podlehlo. Itálie je v Evropě zemí s největším počtem infikovaných pacientů.

Ve středu na generální audienci na Svatopetrském náměstí přišlo mnoho věřících s ochrannými rouškami na obličeji, během mše k příležitosti začátku postní doby ji ale podle Reuters měl jen jeden člověk. Agentura AP připomíná, že 83letý papež František se těší celkově dobrému zdraví. V mládí kvůli nemoci dýchacích cest přišel o část jedné plíce a trpí na ischias, kvůli kterému se mu špatně chodí.

Reklama

Související témata:
Nemocný

Doporučované