Hlavní obsah

Pardubice dokončily opravu rozbité silnice v průmyslové zóně

Foto: Správa železnic

Ilustrační snímek.

Reklama

Po téměř osmi měsících dopravních omezení skončila rekonstrukce Dělnické ulice v Pardubicích. Ve špatném stavu byla téměř dvě desítky let.

Článek

„V plném provozu bude od čtvrtka. Opravy stály přes 30 milionů korun,“ řekl primátor Martin Charvát.

Silnice v Černé za Bory vede do části průmyslové zóny. V celé zóně o velikosti 139 hektarů působí přes 40 firem, za prací tam dojíždí asi 5500 lidí. Po zhruba kilometr dlouhé Dělnické ulici projede okolo 340 kamionů.

„Zkvalitnění dopravní infrastruktury v této části města je nejen pro firmy, které zde působí, ale i pro město velmi důležité. Na rekonstrukci se nám podařilo získat dotaci z národního programu více než 20 milionů korun, zbytek doplatíme ze svého rozpočtu,“ řekl Charvát.

Stavební firma začala opravovat Dělnickou ulici v polovině letošního února a práce zvládla se zhruba čtrnáctidenní rezervou. Dělníci přitom pracovali za provozu vždy na jedné polovině komunikace. Součástí rekonstrukce byly i stezka pro chodce a cyklisty, pět zastávek a veřejné osvětlení.

„Po rekonstrukci Dělnické volaly firmy z jihovýchodní části průmyslové zóny řadu let. Je to pro ně klíčová komunikace jak z hlediska dopravy, tak i jejich dalšího rozvoje. Proto také nemohla být silnice po dobu oprav zcela uzavřena, řada firem by zůstala dopravně zcela odříznuta,“ doplnil primátor.

Reklama

Doporučované