Hlavní obsah

Parkoviště u supermarketu v Pardubicích majitel zpoplatní

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Parkoviště u supermarketu Albert v Pardubicích vlastník do několika měsíců zpoplatní. Čeká na povolení od města, poté provede úpravy. Část míst nechá pro celodenní stání.

Článek

„Dostáváme každodenně stížnosti, že se tam nedá zaparkovat. Nemáme kvůli koronaviru pevně stanovený termín změny, řádově to budou měsíce. Parkoviště bude mít moderní parkovací systém,“ řekl Pavel Trna ze společnosti Saller, které parkoviště i obchodní budova patří.

Parkoviště je poslední v okolí vlakového nádraží, které je stále ještě zdarma. Je proto přeplněné a lidé, kteří tam jedou nakupovat, často nemají kde zaparkovat. Pokud vlastník parkoviště dostane povolení od města, první dvě hodiny nechá zdarma, další už řidiči budou platit.

Ceník ještě není hotový. V podzemní garáži bude 200 míst vyčleněných pro celodenní stání. Patrně bude stát do 100 korun. „Chceme jenom dojít k regulovanému provozu, aby sloužilo všem lidem, aby tam byla větší výměna, sdílení parkovacích míst,“ řekl Trna.

Obchodní řetězec Albert si budovu pronajímá, na cenovou politiku parkoviště vliv nemá. „Naším hlavním a zcela pochopitelným zájmem je zabezpečit parkování pro naše zákazníky, a v tomto smyslu také jednáme s majitelem objektu. O využití parkoviště nicméně rozhoduje majitel,“ řekl mluvčí obchodního řetězce Albert Jiří Mareček.

Loni už zpoplatnil parkoviště obchod Uni Hobby, který je dál od vlakového nádraží. Celodenní stání nenabízí. Na konci loňského května skončilo neplacené stání za lihovarem pro 400 aut, které provozovalo město.

Reklama

Související témata:

Doporučované