Hlavní obsah

Partnerka mu zakázala fotbalový šampionát. Kamarádi si ho vyřezali z kartonu a vzali do Ruska

Kartonový Javier je hvězdou šampionátu v Rusku.Video: Karolína Bulisová, SNTV

 

Reklama

Začalo to před čtyřmi lety na mistrovství v Brazílii. Kamarádi a fanoušci týmu Mexika si slíbili, že na šampionát v Rusku pojedou autobusem. Nakonec se ale objevil nečekaný problém, při odjezdu jeden z kamarádů chyběl. Partnerka mu cestu zakázala.

Článek

Fotbalové mistrovství světa láká fanoušky z celého světa a ti jsou ochotní udělat spoustu věcí, aby mohli vidět zápas svého týmu. Příkladem toho je i partička mexických fanoušků. Před čtyřmi lety v Brazílii je inspirovali jejich krajané k zajímavému dobrodružství.

Rozhodli se, že do Ruska pojedou autobusem. Celé čtyři roky šetřili peníze. Za ty pořídili bývalý školní autobus a přetvořili ho tak, aby v něm mohli zvládnout šestnáct tisíc kilometrů dlouhou cestu. Že jde o autobus Mexičanů, je zjevné na první pohled. Zdobí ho barvy odkazující na mexickou vlajku a také obrázky spojené s kulturou země.

Jenže v moment, kdy už byl zařízen transfer zaoceánskou lodí a i vstupenky na zápasy, přišlo pro jednoho z kamarádů, Javiera, zklamání. Jeho partnerka mu cestu zakázala. A pokud by se na cestu vydal, tak by ho opustila. Javier tak zůstal doma, ale jeho kamarádi se nevzdali myšlenky, že pojede s nimi.

„Javier celou cestu plánoval. Nakonec ale nemohl odjet, protože mu to jeho žena nedovolila. Tak jsme se rozhodli, že ho s sebou vezmeme alespoň vyřezaného z kartonu,” řekl jeden z ogranizátorů celého výletu Daniel Garza.

Kartonový Javier je v životní velikosti a na sobě má modré triko s nápisem „Moje žena mě nepustila”. Teď na sebe poutá v Rusku spoustu pozornosti. Jeho kamarádi totiž berou svého kartonového společníka do hospody nebo fanzóny, nechávají ho sedět na sedačce v autobuse a dokonce ho ukládají ke spánku do postele.

Lidé, kteří mexickou výpravu potkají, se s kartonovým Javierem fotí a natáčí videa. A tak mladý Mexičan, který musel zůstat doma, je mezi fanoušky hvězdou šampionátu.

Reklama

Doporučované