Hlavní obsah

Pelta u Bohemek porušil dohodu, vysvětluje Vejsada, proč příval žalob a trestních oznámení nekončí

Málokdo ví, že se Michal Vejsada stal v roce 1979 juniorským vicemistrem světa v zápase řecko-římském.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Nechci nikomu škodit. Ale vadí mi lidé, co se pohybují v Bohemians 1905,” připouští nakonec bývalý zápasník.

Článek

Nejčerstvějšími „kousky” z jeho dílny jsou trestní oznámení, zpochybňující nejen cenu, kterou pražský magistrát zaplatil za stadion Ďolíček, ale i výši nájemného, jež na něm hlavní město vyměřilo fotbalovému klubu Bohemians Praha 1905.

„Já nechci nikomu škodit,” říká Michal Vejsada, když se ho zeptáte, proč právě v souvislosti s Bohemians generuje jednu žalobu a stížnost za druhou.

Posléze ale jistou osobní zášť přeci jen připustí, když řekne: „Lidé, kteří se pohybují v Bohemians 1905, mi vadí.”

Vejsada je přesvědčen, že skutečný běh věcí kolem Bohemians neodpovídá mediálnímu obrazu, ve kterém osoby kolem současného prvoligového klubu obvykle hrají role zachránců - a on je za zlosyna.

Už 13 let běží spory, které začaly konkurzem původní Bohemky, pokračovaly hledáním nástupnictví v ligových soutěžích, spory o majetek a přestupová práva k fotbalistům z původního klubu a podobně.

V roce 2014 se zdálo, že válečné sekery budou zakopány, to když mír sjednal tehdejší šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta. I Michal Vejsada se jako poslední majitel Bohemians před konkurzem tehdy zavázal, že už bude klid.

„Jenže Pelta pak svou část dohody nedodržel,” vysvěluje bývalý zápasník, účastník OH v Moskvě a juniorský vicemistr světa z roku 1979, proč se opět vrátil do pomyslné arény administrativních či soudních sporů.

Proč se domnívá, že je stadion předražený a nájemné příliš laciné? Jak vlastně konkurz Bohemians skončil? Jak se Michal Vejsada dostal do Bohemians? V čem podle něj Miroslav Pelta porušil svůj díl dohody? Co konkrétního mu vadí na vedení Bohemians 1905? Jak na něj reagují fanoušci? A čeho chce vlastně dosáhnout? To vše se dozvíte ve videu nad tímto textem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované