Hlavní obsah

Philips zvyšuje výrobu plicních ventilátorů na čtyřnásobek

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Pacienti s těžkým průběhem onemocnění koronavirem jsou často odkázáni na plicní ventilaci. Problém je v tom, že ventilátorů není dost. Proto se firmy snaží dodávky zvýšit.

Článek

Nizozemský výrobce elektroniky a lékařské techniky Philips kvůli pandemii koronaviru znásobí svou produkci plicních ventilátorů a dalších přístrojů nezbytných pro péči o pacienty s těžkým průběhem nemoci COVID-19.

Firma uvedla, že kapacitu pro výrobu přístrojů na podporu dýchání v nadcházejících osmi týdnech zdvojnásobí, před začátkem třetího čtvrtletí jich chce vyrábět čtyřikrát tolik než dosud.

„V současné chvíli vyrábíme asi tisíc plicních ventilátorů týdně a v následujících týdnech bychom chtěli dosáhnout čísla 2 000,“ řekl šéf podniku Frans van Houten. „Ve zvyšování produkce budeme pokračovat, protože poptávka je enormní,“ dodal.

Van Houten uvedl, že firma komunikuje i se svými konkurenty na trhu se zdravotnickými přístroji, jako jsou firmy Draeger či Medtronic, které také hodlají svou produkci navýšit. „Společně můžeme tu poptávku uspokojit,“ domnívá se.

Kromě plicních ventilátorů chce Philips posílit produkci i u dalších přístrojů, jako jsou například monitory životních funkcí nebo diagnostické zobrazovací systémy. Kvůli tomu bude najímat další pracovníky a přesouvat stávající zaměstnance do provozů, které budou nejzatíženější.

Reklama

Doporučované