Hlavní obsah

Písek si chce i letos připomenout loňské 777. výročí vzniku města

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Písek si chce i letos připomenout loňské 777. výročí od vzniku města, protože před rokem program omezila opatření související s koronavirem.

Článek

Tématu se mimo jiné budou věnovat tradiční městské slavnosti Dotkni se Písku, které se však z obvyklého květnového termínu přesunuly na konec srpna. Výročí 777 let od vzniku připomenou rovněž obří sochy z písku. ČTK to řekla mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová.

„V pátek 27. a sobotu 28. srpna se uskuteční slavnost Dotkni se Písku, v neděli 29. srpna pak festival Pískoviště,“ uvedla Edita Kučerová z odboru školství a kultury píseckého městského úřadu. Také Pískoviště se v minulých letech tradičně konalo na jaře.

„Vedle historického programu jsou naplánována také divadelní představení a besedy s hosty ve vnitrobloku Divadla Fráni Šrámka. V zahradě kulturního domu se představí další písecké a regionální hudební a taneční skupiny,“ dodala Kučerová k programu Dotkni se písku.

Termín se nebude měnit u další tradiční akce. Několikametrové sochy z písku si letos lidé budou moci prohlížet opět od května. „Na náplavce řeky Otavy vyrostou pod rukama sochařů Jiřího Kašpara a Josefa Faltuse. Sochy se budou vázat k 777. výročí města a představí město Písek mytopoetickou formou. Otevření galerie pod širým nebem je naplánováno na pátek 21. května,“ uvedla Kučerová.

Reklama

Doporučované