Hlavní obsah

Placená O2 TV se stala výhradním držitelem vysílacích práv na příští čtyři sezony fotbalové ligy

Foto: Profimedia.cz

To nejatraktivnější z fotbalové ligy, tedy včetně derby pražských „S“, bude nadále k vidění jen na placené O2 TV.

Reklama

O2 TV bude vysílat 4 zápasy každého kola v televizní kvalitě, zbývající 4 nabídne v kvalitě streamingové.

Článek

Placená televize O2 TV informovala, že pro své sportovní kanály získala na příští 4 roky vysílací, takzvaná broadcastingová práva na nejvyšší českou fotbalovou soutěž. A sice práva výhradní, což je zásadní změna.

V uplynulých sezonách si O2 TV rozdělovala vysílané ligové zápasy s veřejnoprávní Českou televizí. Ta nyní práva na ligu nemá, existuje však stále možnost, že jeden zápas z kola vysílat bude.

Smlouva mezi O2 TV a společností Pragosport, jež práva získala od Ligové fotbalové asociace, počítá totiž s tím, že jeden duel z kola bude vysílán na takzvaném free-to-air kanálu, tedy jako volně dostupný. „To budeme teprve řešit,“ podotkla Anna Lenerová, manažerka obsahu O2 TV.

Variant řešení je několik, práva na jeden zápas z kola může O2 TV poskytnout jiné, volně šířené televizi. Nebo třeba obnovit svůj vlastní zdarma dostupný kanál. Každopádně půjde o zápas „nižší svítivosti“. „To nejatraktivnější z ligy budeme exkluzivně rozhodně vysílat my,“ doplnila Lenerová.

Česká televize poskytla k věci vyjádření, že ačkoli v dostatečném předstihu informovala majitele vysílacích práv, že má o českou ligu zájem i nadále, nikdo s ní o tom dosud nejednal.

Pokud by nejvyšší česká fotbalová soutěž opustila veřejnoprávní obrazovku, následovala by tak Ligu mistrů, na kterou už O2 TV pro české území získala také exkluzivitu.

Liga se v příští sezoně bude hrát v novém formátu, po 30. kole bude pokračovat takzvanou nadstavbou spočívající v odděleném boji o titul, evropské poháry a záchranu v soutěži.

Marek Kindernay, ředitel O2 TV, přidal další novinky: „Liga bude mít pevné vysílací časy a termíny. Po jednom utkání budeme vysílat vždy v pátek, sobotu, neděli a v pondělí. Tyto čtyři duely nabídneme v televizní kvalitě na 13 kamer, zbývající čtyři přineseme v nižší, streamingové kvalitě na 3 kamery.“

Dušan Svoboda, prezident Ligové fotbalové asociace, si nově nastavené podmínky pochvaluje: „Věřím, že děláme správný krok. A nejen na následující 4 roky, dokážu si představit, že tato spolupráce bude mnohem delší.“

Reklama

Související témata:

Doporučované