Hlavní obsah

Platforma DoToho! spojí malé pražské podnikatele s mentory

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Majitelům malých a středních podniků zvláště v Praze má s podnikáním pomoci nová platforma DoToho!. Díky ní se podnikatelé spojí s mentory a odborníky z oblasti podnikání a mohou s nimi zdarma konzultovat problémy své firmy.

Článek

Cílem je oživení podnikání a rozvoj byznysu v Praze, řekl novinářům ředitel Pražského inovačního institutu (PII) Bohumil Kartous. PII je spolu s pražským byznysovým centrem Opero zakladatelem platformy, kterou podpořilo hlavní město.

„V době, kdy řada podniků není v kondici, kdy by si mohly dovolit zaplatit mentora, tak my přicházíme s programem, který bude pro malé a střední podnikatele v Praze zdarma,“ řekl Kartous.

Program je určený pro majitele nebo vedoucí pracovníky malých a středních firem zvláště z Prahy, které mají obrat do 300 milionů korun a alespoň tři zaměstnance. Hlásit se mohou od dnešního dne na webu dotoho.pro. Každý podnikatel, který se do programu přihlásí, získá na dva měsíce k dispozici svého mentora. Ten bude podle spoluzakladatele platformy DoToho! a spoluzakladatele pražského byznysového centra Opero Pavla Přikryla vybraný tak, aby co nejlépe odpovídal potřebám přihlášené firmy a mentorovanému bude předávat své zkušenosti, znalosti a názory. „Mentoři, kteří už se nám do platformy hlásí a nyní je jich přes 50, jsou špičkoví byznysmeni, majitelé význačných firem a vysocí manažeři,“ řekl Přikryl a doplnil, že mentoři by mohli v budoucnu spolupracovat s 200 i více podniky.

Dále budou přihlášeným podnikatelům k dispozici experti z oblastí jako třeba obchod, marketing, komunikace, financování a dotace nebo logistika, kteří budou zdarma poskytovat konzultace. Součástí programu budou podle Přikryla také on-line školení, kterých se budou moci účastnit i do programu nezapojení podnikatelé.

Program je zdarma díky finanční podpoře hlavního města Prahy, projektu Prague Smart Accelerator hrazeného z fondů Evropské unie a vybraných firem jako Google, Pražská energetika, T-Mobile či Pražská plynárenská. Hlavní město podle Kartouse přispělo 1 475 000 korun. Nad programem, který se stane součástí pražské inovační strategie, převzal záštitu pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Program bude trvat minimálně do konce července 2021.

Reklama

Doporučované